Δικαίωση ΠΑΟΚ στην πολυϊδιοκτησία της Εφέσεων για δύο λόγους βλέπει ο νομικός Πάρις Αλταμάζογλου

Ο Πάρης Ατλαμάζογλου γεννήθηκε στην Νέα Καρβάλη Καβάλας το 1972. Ασκεί μάχιμη δικηγορία στην Αθήνα και είναι εγγεγραμμένος στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών από το 2001.

Εξειδικεύεται σε υποθέσεις αθλητικού δικαίου. Έχει παραστεί ενώπιον των δικαιοδοτικών οργάνων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, των Ελληνικών Δικαστηρίων και της FIFA εκπροσωπώντας Έλληνες και αλλοδαπούς ποδοσφαιριστές έχοντας κερδίσει σημαντικές υποθέσεις. Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται η πρώτη φορολογική υπόθεση για τους Έλληνες ποδοσφαιριστές δυνάμει της οποίας αναγνωρίστηκε ότι η ειδική εισφορά αλληλεγγύης αποτελεί φόρο και επιβαρύνει αποκλειστικά τις αθλητικές ανώνυμες εταιρείες.

Μεταξύ των αθλητών που έχει εκπροσωπήσει, περιλαμβάνονται οι Νίκος Κωστένογλου, Στάθης Ταυλαρίδης, Δημήτρης Παπαδόπουλος αλλά και ο νυν παίκτης της Ξάνθης Ανδρέας Τάτος. Αρθρογραφεί συχνά στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο επί θεμάτων αθλητικού δικαίου με αντικείμενο τους κανονισμούς της ΕΠΟ και αυτούς που πηγάζουν από τα νομοθετικά κείμενα της FIFA και της UEFA.

Με αυτά τα δεδομένα και δεδομένου ότι δεν εμπλέκεται στην διαδικασία και είναι κάτι σαν ουδέτερος παρατηρητής, ρωτήθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metropolis για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ και εξέφρασε την βεβαιότητα ότι θα υπάρξει δικαίωση του ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά όσα είπε, σύμφωνα με την ιστοσελίδα metrosport: «Πιστεύω ότι ο ΠΑΟΚ θα δικαιωθεί για 2 λόγους. Αρχικά για λόγους ουσίας. Δεν συντρέχουν λόγοι πολυιδιοκτησίας. Δεύτερον ο ίδιος ο νόμος δεν επιτρέπει σ’ αυτό το σημείο να επιβληθεί η ποινή αν το δικαστήριο επιληφθεί υπέρ αυτής. Η ποινή πρέπει να επιβάλλεται στο Πρωτάθλημα εντός του οποίου διαπιστώθηκε. Η βαθμολογία επικυρώθηκε, το περσινό πρωτάθλημα ανήκει στο παρελθόν και δεν μπορεί το δικαστήριο ακόμη κι αν δεν κάνει δεκτή την έφεση του ΠΑΟΚ να επιβάλλει ποινή. Δεν υπάρχει περίπτωση να χάσει ο ΠΑΟΚ την υπόθεση».