Ανακοινώθηκαν 4 νεκροί σε μόλις μια εβδομάδα σε γηροκομείο της Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης

ΣΟΚ στην Αλεξανδρούπολη με 4 νεκρούς από κορονοϊό στο Ιωακείμειο Γηροκομείο της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης μέσα σε μια εβδομάδα!!!

Το ανακοίνωσε μάλιστα πριν από λίγο επίσημα, η ίδια η Μητρόπολη, στην εβδομαδιαία ενημέρωση της. Οι τρεις ηλικιωμένοι τρόφιμοι κατέληξαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης όπου νοσηλεύονταν με κορονοϊό και ο ένας στο Γηροκομείο, στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα για ασθενείς Covid-19 του Γηροκομείου από ανακοπή καρδιάς.

Η επίσημη ανακοίνωση αναφέρει:

“Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας σήμερα Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου την εβδομαδιαία ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί της κρατούσης υγειονομικής καταστάσεως των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι:

Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία. Τα αποτελέσματα από τα τεστ που πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2020 σε όλους τους τροφίμους και το προσωπικό μας ήταν αρνητικά για όλους. Πραγματοποιήθηκαν νέα τεστ σε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους από τον ΕΟΔΥ την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων.

Στο Ιωακείμειο Γηροκομείο την περασμένη Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου έγιναν από τον ΕΟΔΥ τεστ ανίχνευσης σε όλο το προσωπικό και τους τροφίμους και είμαστε εν αναμονή των αποτελεσμάτων. Κατά την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε 3 θανάτους τροφίμων που νοσηλεύονταν στο Νοσοκομείο της πόλεώς μας για αρκετές ημέρες. Όλοι τους ήταν θετικοί στον κορωνοϊό και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Επίσης, ένας ακόμη τρόφιμος, θετικός στον κορωνοϊό, αλλά χωρίς κανένα απολύτως σύμπτωμα, κατέληξε μέσα στην ειδικά διαμορφωμένη πτέρυγα για ασθενείς Covid-19 του Γηροκομείου από ανακοπή καρδιάς. Σε ότι αφορά τους υπαλλήλους, υπάρχουν τρεις θετικοί οι οποίοι βρίσκονται σε «κατ’ οίκον» καραντίνα.

Ο Σεβ. Πρόεδρος και τα μέλη των Δ.Σ. των Ιδρυμάτων, μαζί με τους υπεύθυνους ιατρούς βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ και τους λοιμωξιολόγους του Νοσοκομείου μας δίνοντας τις προβλεπόμενες με βάσει τα Πρωτόκολλα κατευθύνσεις και το προσωπικό μας κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες διακονώντας τους ανθρώπους μας”.

Το Evros-news.gr τις προηγούμενες ημέρες είχε αναφερθεί σε έναν θάνατο ηλικιωμένου τρόφιμου από κορονοϊό, στο Π.Γ.Νοσοκομείο της πόλης όπου νοσηλεύονταν. Τώρα πληροφορηθήκαμε ότι είναι 4 συνολικά οι νεκροί, επιβεβαιώνοντας δυστυχώς τους φόβους που είχαμε εκφράσει ότι τα πολλά επιβεβαιωμένα κρούσματα θα φέρουν αναπόφευκτα και αρκετούς θανάτους, παρά τις συνεχείς αναφορές στις επίσημες ανακοινώσεις της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, ότι όλοι οι ηλικιωμένοι τρόφιμοι με κορονοϊό βρίσκονταν σε άριστη ψυχοσωματική κατάσταση.

Σίγουρα δημιουργούνται ερωτηματικά για την διαχείριση της κατάστασης στο Ιωακείμειο Γηροκομείο, τόσο υγειονομικά όσο και επικοινωνιακά, από την διοίκηση του και τον επικεφαλής της απόστρατο που έχει τοποθετήσει ο Σενασμιότατος Μητροπολίτης κ.Άνθιμος και γενικότερα την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης. Γιατί δεν είναι δυνατόν να υπάρχει καθημερινή ενημέρωση όταν είχαμε απλά κρούσματα στους ηλικιωμένους τρόφιμους και τώρα που έχουν αρχίσει να αυξάνονται οι νεκροί, να ενημερωνόμαστε κάθε βδομάδα.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/