Στα δικαστήρια ο Απόλλων Σμύρνης με τον Μπάμπη Τεννέ για τα δύο μπαράζ με την Ξάνθη

Το τελευταίο διαζύγιο του Απόλλωνα Σμύρνης με τον Μπάμπη Τεννέ μόνο φιλικό δεν ήταν και έτσι οι δύο πλευρές έφτασαν στα… δικαστήρια. Και συγκεκριμένα σε πρώτη φάση -τουλάχιστον- στα αθλητικά δικαστηρια και την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών της ΕΠΟ.

Την περασμένη Δευτέρα Δευτέρα (8/12) εκδικάστηκε στην ΕΠΟ η προσφυγή του έμπειρου προπονητή κατά της «κυανόλευκης» ΠΑΕ και εκεί ακούστηκαν πολλά και διάφορα που έχουν σχέση και με τα δύο περίφημα μπαράζ που έπαιξε ο Απόλλων Σμύρνης με την Ξάνθη τον περασμένο Αύγουστο.

Παρών στην αίθουσα ήταν ο Δημήτρης Δημητρίου του a-sports, που παρακολούθησε τη διαδικασία και μετέφερε στο αναγνωστικό του κοινό τα βασικά σημεία με τη δέουσα προσοχή και τον απαιτούμενο σεβασμό επιλέγοντας να μην μπει σε κουτσομπολιά.

Ο Τεννές εμφανίστηκε αυτοπροσώπως στην αρμόδια Επιτροπή της Ομοσπονδίας έχοντας μαζί του τον δικηγόρο Παναγιώτη Κατσαντώνη. Ο τελευταίος αρχικά έκανε μια εισαγωγή επισημαίνοντας ότι ο πελάτης του είναι επαγγελματίας προπονητής από το 1992, δεν έχει μείνει ούτε μία σεζόν χωρίς δουλειά και αντιδικεί για πρώτη φορά με ομάδα στα 28 χρόνια της καριέρας του.

Ο Κατσαντώνης, λοιπόν, υποστήριξε ότι ο… πραγματικός μισθός του κόουτς στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» πέρσι ήταν 5.000 ευρώ, αλλά «για φορολογικούς λόγους της ΠΑΕ εμφανίζονταν μόνο οι 2.500», όπως είπε… Έτσι ζήτησε επί του πραγματικού μισθού την καταβολή του για τους μήνες Ιουνίου, Ιουλίου και Αυγούστου και επί του εμφανιζόμενου Μαρτίου, Απριλίου, Μαΐου. Το βασικότερο όμως αίτημα της πλευράς Τεννέ είναι η καταβολή του πριμ ανόδου στη Super League 1 των 30.000 ευρώ. Και όλα αυτά με δεδομένο ότι σιωπηρά, όπως τόνισε ο Κατσαντώνης, το συμβόλαιο Τεννέ – ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης επεκτάθηκε μέχρι τις 31/8/2020, ενώ μόλις την 1 Σεπτεμβρίου ανακοινώθηκε η λύση της συνεργασίας των δύο πλευρών.

«Κινούμαστε για πρώτη φορά νομικά γιατί η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης του έστειλε εξώδικο, του κατέλαβε 4.000 ευρώ για έναντι του μισθού του Ιουνίου και του έλεγε να μην εισπράξει όλο το πριμ, αλλά το ήμισυ… Να υπογράψει και να αποδεχθεί μονομερώς την αλλαγή της σύμβασης», ανέφερε ο Κατσαντώνης.

Η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης από την πλευρά της εκπροσωπήθηκε από τον νομικό της σύμβουλο, Βασίλη Γκαγκάτση. Ο πρώην πρόεδρος της ΕΠΟ και δικηγόρος πια της «Ελαφράς Ταξιαρχίας» αρνήθηκε την προσφυγή τονίζοντας ότι υπάρχει μόνο η σύμβαση, που είχε υπογράψει ο Τεννές με την ΠΑΕ στις 8/1/2019, η οποία έληξε στο τέλος Ιουνίου και πέραν αυτής δεν υπάρχει καμία άλλη.

Μάλιστα, ο Γκαγκάτσης επικαλέσθηκε και δηλώσεις του Τεννέ στο a-sports, με τις οποίες έλεγε ο ίδιος ο προπονητής στις 10 Ιουλίου 2020 ότι η σύμβαση του με τον Απόλλωνα Σμύρνης έληξε στις 25 Ιουνίου 2020 και ήταν είναι ελεύθερος. Η πλευρά των «κυανόλευκων», όμως, δεν έμεινε εκεί και παρουσίασε έγγραφο με υπογραφή Τεννέ, που δείχνει «οικειοθελή αποχώρηση» με ημερομηνία 23/6/2020!

Κάτι, που αμφισβητήθηκε από τον έμπειρο προπονητή και τον δικηγόρου, λέγοντας ότι αυτό έγινε όχι στις 23/6 αλλά στις 23/8. Μάλιστα, ο Κατσαντώνης απείλησε με μηνύσεις, υποστηρίζοντας ότι αν εμφανίζεται υπογραφή του πελάτη του στις 23/6, τότε πρόκειται για πλαστογραφία! Σε εκείνο το σημείο οι τόνοι ανέβηκαν πολύ με τον πρόεδρο της Επιτροπής Επίλυσης Οικονομικών Διαφορών, Βασίλη Ανδρόνικο να αναγκάζεται να επέμβει αρκετές φορές.

Ο Γκαγκάτσης παραδέχθηκε ότι όντως προβλεπόταν πριμ 30.000 ευρώ στο συμβόλαιο που έληξε στο τέλος Ιουνίου και μάλιστα είπε ότι επειδή η διοίκηση δεν ήθελε να αφήσει κανέναν παραπονεμένο πρότεινε στον Τεννέ να λάβει το μισό πριμ (δηλαδή 15.000 ευρώ) με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα της Super League 2 διεκόπη λόγω κορoνοϊού, η ομάδα είχε μπει υποχρεωτικά σε αναστολής κάθε δραστηριότητας και… απλά τον Αύγουστο με τον συγκεκριμένο προπονητή η ομάδα έπαιξε τα δύο μπαράζ με την Ξάνθη.

«Έληξε η εργασιακή του σχέση στις 23/6, όταν η ομάδα μας ήταν 2η σε Σούπερ Λίγκα 2 και δεν είχε πετύχει τοn στόχο της ανόδου… Στις 19 Αυγούστου εμφανίστηκε και έκανε ξανά προπόνηση στην ομάδα. Δεν καταλαβαίνω γιατί για εννέα ματς που κάθισε στον πάγκο θα πάρει το πριμ; Θα μπορούσαμε για δυο ματς να πάρουμε οποιοδήποτε άλλον προπονητή. Έληξε η σύμβαση που το προέβλεπε. Το δε εξώδικο έγινε ως μια κίνηση καλής θέλησης από τον μεγαλομέτοχο για να μην είναι κανείς παραπονεμένος. Πλέον δεν υφίσταται για μας κανένα θέμα πριμ. Δεν οφείλεται κανένα ποσό, ήταν όλη η ΠΑΕ σε αναστολή και επιδοτήθηκαν όλοι εργαζόμενοι από το κράτος. Η ΚΥΑ λέει “δεν οφείλονται αποδοχές για λόγους ανωτέρας βίας”. Παρόλα αυτά καταβλήθηκαν τα πάντα. Και τώρα έρχεται ο κ. Τεννές με μια δήθεν σύμβαση, ενώ υπέγραψε την οικειοθελή αποχώρηση ο ίδιος; Εξάλλου, υπάρχει και στην ΕΡΓΑΝΗ η αποχώρηση του από τις 23/6, έχει καταχωρηθεί και υπάρχει από τις 26/6, αν το κατεβάσετε θα το βρείτε… Πέραν του εγγράφου δεν υπάρχει καμία άλλη συμφωνία».

Τότε προκλήθηκε νέα αντιπαράθεση σε εκείνο το σημείο με τον Κατσαντώνη για να επέμβει ο Ανδρόνικος και να πει επί λέξει: «Ο κανονισμός θέλει έγγραφα. Να πάτε στα εργατικά δικαστήρια για ο,τιδήποτε άλλο, εδώ μόνο το έγγραφα ελέγχουμε…». Κάτι που ενδεχομένως να δείχνει και την περίπτωση η Επιτροπή Οικονομικών Διαφορών να δηλώσει με την απόφασή της αναρμόδια ή για κάποιο μέρος της προσφυγής, σχολιάζει το a-sports.

Ο Τεννές από την πλευρά του πήρε για πολύ λίγο τον λόγο και τόνισε: «Δεν υπέγραψα στις 23/6, αλλά σε άλλη ημερομηνία, αυτό το έγγραφο είναι πλαστό. Εκβιαστικά ήθελαν με το εξώδικο να συμφωνήσω σε αυτά που έλεγαν».

Πάντως, οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία μέχρι τη Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου και μοιραία η απόφαση θα εκδοθεί αργότερα…