Ολοκλήρωσε ο «Big Sofo» μια μεγάλη καριέρα που ξεκίνησε από τα γήπεδα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και τον έφερε στην κορυφή του κόσμου

Όλα τα ωραία κάποτε τελειώνουν. Αυτό ισχύει και για τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη. Ο Big Sofo ανακοίνωσε σε συνέντευξη του στο Sport5 πως αποσύρεται από το μπάσκετ.

Όπως είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS πριν περίπου 9 μήνες, όταν έκλεινε τα 20 χρόνια από την κατάκτηση του πρωταθλήματος ΕΚΑΣΑΜΑΘ με τον αδερφό του Αλέξανδρο, τα περισσότερα βιογραφικά τον είχαν να ξεκινά την επαγγελματική του καριέρα σε ηλικία 15 ετών στον Ηρακλή Θεσσαλονίκης με μεταγραφή από τον Ηρακλή Καβάλας.

Αυτό που λίγοι θυμούνται είναι ότι στις 10 Μαΐου του 2000, ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης αλλά και ο μικρότερος αδερφός του Αλέξανδρος στέφονταν πρωταθλητές ΕΚΑΣΑΜΑΘ στην κατηγορία των Εφήβων. Και μάλιστα πιο πριν, τα πρώτα του χρόνια, η οικογένειά του έμενε αρχικά στον Έβρο ενώ ακολούθως, πριν καταλήξει στην Καβάλα, έμενε στην Ξάνθη οπου έκανε τα πρώτα του βήματα στο μπάσκετ.

Ο «Βaby Shaq» έπαιξε ακόμα σε Άρη, Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, Ερυθρό Αστέρα, ΠΑΟΚ, Απόλλων Πάτρας, Τρίκαλα, Ιωνικό και Μακάμπι, με την οποία έφτασε στην κατάκτηση της Euro League το 2014. Είναι ο άνθρωπος που εκτέλεσε την Team USA στο Παγκόσμιο του 2006 στον ημιτελικό χάρη της Σαιτάμα στο τέλειο pick n roll που έπαιζε με τα φοβερά γκαρντ της Εθνικής.

Στις δηλώσεις του στο παρακάτω βίντεο ανέφερε πως πήρε την απόφαση να σταματήσει λόγω και των δυσκολιών σε όλο τον πλανήτη εξαιτίας του κορονοϊού. Επιπλέον πρόσθεσε πως θα αφοσιωθεί στην οικογένεια του και να περάσει παραπάνω χρόνο μαζί τους.