Ματαιώνεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού της Κίνας και αλλάζουν σχέδια Μπανιώτης – Παπαχρήστου

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου στην Νιαζινγκ της Κίνας δεν θα διεξαχθεί καθόλου. Ηταν προγραμματισμένο πέρυσι, αναβλήθηκε λόγω κορονοϊού, είχε μεταφερθεί για τον Μάρτιο αλλά τελικά ακυρώνεται.

Ο λόγος; Ακριβώς λόγω του κορονοϊού, οι κινέζοι διοργανωτές απαιτούσαν κάθε ξένος αθλητής και συνοδός να περάσει καραντίνα 14 ημερών οσο θα βρίσκεται στην Κίνα. Κάτι τέτοιο φυσικά ήταν αδύνατο να γίνει δεκτό από την Παγκόσμια Ομοσπονδία.

Οι αθλητές δεν μπορούν να μένουν κλεισμένοι σε ένα δωμάτιο και 14 ημέρες μετά την άφιξή τους να πάνε υπό τέτοιες συνθηες να αγωνιστούν. Κανείς αθλητής υψηλού επιπέδου δεν θα υποβαλόταν σε τέτοια δοκιμασία, διακινδυνεύοντας όλη την προετοιμασία του ενόψει και των Ολυμπιακών Αγωνων.

Οι Κινέζοι δεν υποχώρησαν και εν τέλει αποφασίστηκε να μην διεξαχθεί καθόλου η διοργάνωση, που είχε προγραμματιστεί δύο εβδομάδες μετα το Ευρωπαϊκο Κλειστού. Ανατρέπεται έτσι ο σχεδιασμός για Κώστα Μπανιώτη, Βούλα Παπαχρήστου και τα άλλα παιδιά της Εθνικής Ομάδας που αναφορικά με τον Κλειστό θα έχουν μόνο το Ευρωπαϊκο στις αρχές του Μαρτίου.