Καραμπέτσος και Ταρναντόρος: “Το βόλεϊ είναι ενωμένο και παλεύει”

Με δηλώσεις του, τόσο ο Προέδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος όσο και ο Προέδρος της ΕΣΑΠ, Παντελής Ταραντόρος έδωσαν το σύνθημα ενός ενωμένου βόλεϊ, το οποίο παλεύει για την επιστροφή στην αγωνιστική δράση.

Προφανώς και οι δηλώσεις των δύο Προέδρων αφορούν την έναρξη των δύο μεγάλων κατηγοριών σε Άνδρες και Γυναίκες καθώς ακόμη δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για τις μικρότερες κατηγορίες και το τι μέλει γενέσθαι με αυτές.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Καραμπέτσου:

«Αποδεικνύουμε πως το βόλεϊ είναι ενωμένο και παλεύει συντεταγμένα και οργανωμένα για να πείσει την κοινωνία και την ιατρική κοινότητα όχι μόνο για τις επιπτώσεις της παρατεταμένης καραντίνας σε αθλητές και αθλήτριες αλλά και διότι κινδυνεύουμε να χάσουμε ένα ολόκληρο άθλημα. Κινδυνεύουμε να διαλύσουμε συλλόγους και την γενιά των ελίτ αθλητών και αθλητριών που στελεχώνουν τις Εθνικές ομάδες. Καταφέραμε ως ελληνική ομοσπονδία να πείσουμε όλο το ευρωπαϊκό βόλεϊ ώστε να μεταφέρουμε τα προκριματικά των ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων για το Μάιο και κινδυνεύουμε να καταστραφούμε επειδή ακόμα δεν έχουμε πείσει την επιστημονική μας κοινότητα για τα δίκαια αιτήματα μας. Μαζί με τους στρατηγούς της αθλητικής ηγεσίας που είναι ο υφυπουργός αθλητισμού και ο Γ.Γ.Α. και την επιστημονική κοινότητα θα προχωρήσουμε μαζί. Με συζήτηση και επιχειρήματα, χωρίς διχαστικές κορώνες και αφορισμούς θα πείσουμε πως το βόλεϊ είναι ένα ασφαλές άθλημα και θα στρατευτούμε όλοι στη μητέρα των μαχών κατά της πανδημίας». 

Και αυτή του κ. Ταρναντόρου:

«Αντιλαμβανόμαστε την πρωτοφανή υγειονομική κρίση που περνάει η χώρα, αλλά θέλουμε να πείσουμε τους πάντες και ειδικά την επιστημονική κοινότητα πως το άνοιγμα των προπονήσεων μέσα σε αποστειρωμένο και ασφαλές περιβάλλον θα είναι απολύτως ασφαλές εγχείρημα που θα κρατήσει ζωντανό ένα ολόκληρο άθλημα. Έχουμε τα ίδια δικαιώματα και τις ίδιες υποχρεώσεις με τις λίγκες του ποδοσφαίρου και του μπάσκετ, όμως, αντί να είμαστε στο γήπεδο με όλα τα πρωτόκολλα και όλους τους περιορισμούς είμαστε κλεισμένοι σπίτι μας χωρίς να έχουμε λόγο ύπαρξης και να οδηγούμαστε στην καταστροφή. Η άδεια για προπονήσεις με όλα τα πρωτόκολλα θα δώσει ελπίδα σε ένα ολόκληρο άθλημα αλλά και σφυγμό προκειμένου να καταφέρει να επιβιώσει μέσα στις δύσκολες ώρες της πανδημίας».