Ξέσπασμα Γουνελά: «Μπήκε η ταφόπλακα στον ερασιτεχνικό αλλά και στον επαγγελματικό αθλητισμό»

Ο γνωστός στην Ροδόπη δημοτικός σύμβουλος Καβάλας και προπονητής φυσικής κατάστασης του Εργοτέλη, Γιώργος Γουνελάς σχολίασε με ανάρτησή του στα social media τις επιπτώσεις που θα έχει στον αθλητισμό η παράταση του lockdown.

Ο Γουνελάς είναι τελειόφοιτος με μεταπτυχιακό στα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής και προσέφερε τις υπηρεσίες του όσο σπούδαζε στην ομάδα μπάσκετ της ΑΕ Κομοτηνής αλλά και στην αθλητική ακαδημία της Ελπίδας Σαπών, όπου βοήθησε στην αναπτυξη των ακαδημιών των τμημάτων ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ του συλλόγου με παιδιά από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες.

Στην ηλικία των 18 ετών υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο με την ποδοσφαιρική ομάδα του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια αγωνίστηκα επαγγελματικά σε ομάδες του Βόλου, των Γρεβενών, των Γιαννιτσών, της Κομοτηνής και της Καβάλας. Τα προηγούμενα έξι χρόνια είχε εργαστεί ως προπονητής Φυσικής Κατάστασης στον Α.Ο. Καβάλας και είναι μέλος του Συνδέσμου Προπονητών Ποδοσφαίρου Νομού Καβάλας.

Εχοντας μητέρα υπάλληλο του Γενικού Νοσοκομείου Καβάλας και μεταπτυχιακές σπουδές στο στο αντικείμενο “Άσκηση και Ποιότητα Ζωής”, γνωρίζει καλύτερα από τον καθέναν την αξία του να μην κλείσει ο αθλητισμός και τα γραφόμενά του αποκτούν ξεχωριστή αξία.

Συγκεκριμένα, ο Γιώργος Γουνελάς τονίζει:

«Η ταφόπλακα στο αθλητισμό… Ερασιτεχνικό και επαγγελματικό. Οι συνέπειες πολλές, κοινωνικές, οικονομικές, ψυχολογικές, αθλητικές, υγείας. Στα παιδιά προωθείται ο καθιστικός τρόπος ζωής και το παιχνίδι με κονσόλες. Ο εγκλεισμός τους είναι άγνωστο τι θα προκαλέσει.
Οι επαγγελματίες αθλητές και πρωταθλητές πόσο αδικημένοι να αισθάνονται άραγε σε σχέση με συναδέλφους και συναθλητές των άλλων χωρών της Ευρώπης και του κοσμου, που συνεχίζουν κανονικά την δραστηριότητα τους;;;
Δυστυχώς θα κληθουμε να αντιμετωπίσουμε πολλά προβλήματα στα χρόνια που έρχονται.
Σε πολλές χώρες με μεγαλύτερο επιδημιολογικο φορτίο οι κυβερνήσεις δεν σταμάτησαν τις αθλητικές δραστηριότητες. Και επειδή η δικαιολογία θα είναι και πάλι τα τεστ και οι ΜΕΘ, θα ρωτήσω κάτι…
Κι εσείς κύριοι υπεύθυνοι τι κανατε γι αυτό;;; Οι υπόλοιπες χώρες του κόσμου πως τα κατάφεραν κι εμείς δεν μπορούμε;;;
Πάντα με σεβασμό στην υγεία και στους ανθρώπους που δίνουν την μάχη τους».