Πένθος και στην Ορεστιάδα για την απώλεια του «δασκάλου» Φάνη Καλαϊτζίδη

Ο ελληνικός αθλητισμός και ιδίως ο Ηρακλής θρηνούν την απώλεια ενός ακόμα παλαίμαχου ποδοσφαιριστή, αφού έφυγε από τη ζωή ο Φάνης Καλαϊτζίδης.

Η είδηση σκόρπισε θλίψη στην “κυανόλευκη” κοινωνία και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο παλαίμαχος τερματοφύλακας είχε συνδέσει το όνομά του με τον «Γηραιό» με τον οποίο αγωνίστηκε στην πρώτη κατηγορία και είχε το προσωνύμιο «δάσκαλος», αφού μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, αποφάσισε να παραμείνει δίπλα στο άθλημα που αγαπούσε, ως προπονητής.

Μάλιστα, ως προπονητης εργάστηκε και στον Ορέστη Ορεστιάδας στις αρχές της δεκαετίας του 1980. Ο Φάνης Καλαϊτζίδης, ο οποίος ζούσε στη Νέα Ευκαρπία, ήταν για ένα χρόνο (1978-1979) βοηθός του Άντον Μπρέζαντσικ, στον πάγκο του Ηρακλή. H κηδεία του τελέστηκε την Δευτέρα στον Ιερό Ναό Αγίου Ευκαρπίας.

Σχετική συλλυπητήρια ανακοίνωση αναρτήθηκε στα social media του Ορέστη όπου αναφέρονται τα εξής:

Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020, στην ηλικία των 81 ετών (γεν. 1939), άφησε την τελευταία του πνοή ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) του Ηρακλή (1964 – 1968) και μετέπειτα προπονητής πολλών ομάδων (Ερασιτεχνικής κατηγορίας, Γ΄ και Β΄ Εθνικής), Φάνης (Θεοφάνης) Καλαϊτζίδης, στη Θεσσαλονίκη όπου ζούσε τα τελευταία χρόνια.
Γνωστός και στην οικογένεια του «Ορέστη» αφού διετέλεσε προπονητής της ομάδας μας την περίοδο 1982 – 1983 επί προεδρίας Παναγιώτη Χαβά. Μια χρονιά που ο Ορέστης με την καθοδήγηση του «δάσκαλου», όπως ήταν το προσωνύμιό του, έφθασε σε υψηλά επίπεδα απόδοσης, διατηρήθηκε στις υψηλές θέσεις της βαθμολογίας αλλά για «λεπτομέρειες» δεν άλλαξε κατηγορία (από Εθνική Ερασιτεχνική σε Γ΄ Εθνική).

Επειδή άφησε έντονη την σφραγίδα του ως προπονητής και ως προσωπικότητα, έστω και αν εργάστηκε εδώ μία σεζόν, η οικογένεια του Ορέστη εκφράζει τη θλίψη της για την απώλεια του αγαπητού Φάνη, και συλλυπείται θερμότατα την οικογένεια του εκλιπόντος, αναγνωρίζοντας ότι έβαλε τις βάσεις και συνετέλεσε στην μετέπειτα ανοδική πορεία της ομάδας μας.
Η νεκρώσιμος ακολουθία του εψάλει στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στην Νέα Ευκαρπία Θεσ/νίκης χθες 7/12/2020.