Ορίστηκαν οι τρεις δικαστές της Εφέσεων στην υπόθεση ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και ΑΟΞ! Προβληματισμός στην Ξάνθη

Προβληματισμός επικρατει σύμφωνα με πληροφορίες στο νομικό επιτελείο της ΠΑΕ Ξάνθη από την δημοσιοποίηση των ονομάτων των τριών εφετών που θα δικάσουν την Τετάρτη την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας Ξάνθης-ΠΑΟΚ.

Σύμφωνα με το dikisports του Κυριάκου Θωμαΐδη που έχει εξειδίκευση και έγκυρο ρεπορτάζ σε αυτά τα θέματα, ο εφέτης Ηλίας Γιαρένης τελικά θα προεδρεύσει στη συνεδρίαση της Τετάρτης. Τα άλλα δύο μέλη της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ θα είναι οι εφέτες Αντώνης Μελισσινός και Δήμητρα Μπάτρη.

Ο προβληματισμός έγκεται σε δύο ζητήματα. Το πρώτο είναι ότι ο προεδρεύων Ηλίας Γιαρένης έχει καταγγελθεί από ΜΜΕ επιρροής Ιβάν Σαββίδη ότι έχει ηθικό ζήτημα επειδή οι δύο κόρες του ετυγχαναν στο παρελθόν κολυμβήτριες υψηλού επιπέδου του Ολυμπιακού. Είχε τεθεί μάλιστα και ζήτημα εξαίρεσής του.

Το δεύτερο έχει να κάνει ότι τα δύο από τα τρία μέλη της συγκεκριμένης σύνθεσης δεν είχαν εκλεγεί ως τακτικά μέλη της Εφέσεων στην Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ πριν δυο μήνες, τον Οκτώβριο στην Θεσσαλονίκη. Τότε είχε φημολογηθεί ότι είχε υπάρξει παρασκηνιακή σύμπραξη των πλευρών Σαββίδη και Μελισσανίδη.

Με δεδομένη αυτήν την παρασκηνιακή σύμπραξη, στη νέα Επιτροπή Εφέσεων είχαν εκλεγεί κατά σειρά οι Χρήστος Παπακώστας (που έλαβε 46 ψήφους), Δήμητρα Μπάτρη (45), Ιωάννα Κοσίνα (43), Μαργαρίτα Στενώτη (42) και Άλκηστις Σιάννου (40).

Σε σύνολο 69 μελών ψήφισαν 57. Έγκυρα ήταν 52 ψηφοδέλτια και 5 λευκά. Οπως είχε ανφερθεί τότε, από τους πέντε προαναφερόμενους εφέτες, οι τρεις θα ορίζονται σε κάθε υπόθεση. Αναπληρωματικά μέλη εκλέχθηκαν οι Αντώνης Μελισσινός (10), Ηλίας Γιαρένης (9), Χριστίνα Πουρνάρα (7), Σοφία Λιγνού (7) και Αποστολίνα Πατελίδου (4).

Μετά τις εκλογές είχαμε τις παραιτήσεις των δύο εκ των πέντε νεοεκλεγμένων μελών. Αρχικά παραιτήθηκε η εφέτης Μαργαρίτα Στενιώτη και αντικαταστάθηκε από τον πρώτο αναπληρωματικό Αντώνη Μελισσινό. Λίγες ώρες μετά παραιτήθηκε η εφέτης Άλκηστις Σιάννου και αντικαταστάθηκε στην Εφέσεων από τον εφέτη Ηλία Γιαρένη.

Στην συνέχεια αποφασίστηκε μεταξύ των πέντε Εφετών να αναλάβουν πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων ο Γιαρένης και αναπληρωτής πρόεδρος ο Μελισσινός, δηλαδή δυο εφέτες που είχαν λάβει πολύ λιγότερες ψήφους από τους πέντε αρχικά εκλεγέντες, καθώς βάσει των δημοσιευμάτων ήταν προφανές ότι δεν άνηκαν στο μπλοκ ΠΑΟΚ-ΑΕΚ που φέρεται παρασκηνιακά να ελέγχει τους εκλέκτορες στην ΕΠΟ.

Κάπως έτσι φτάνουμε στον ορισμό της τριπλέτας που θα εκδικάσει την υπόθεση. Αν ευσταθεί το δημοσίευμα του Κυριάκου Θωμαΐδη, οι δύο από τους τρεις δικαστές που ορίστηκαν για την συγκεκριμένη υπόθεση δεν ήταν από τους εκλεκτούς του μπλοκ Σαββίδη-Μελισσανίδη στις αρχαιρεσίες του περασμένου Οκτωβρίου, γεγονός που δημιουργεί προβληματισμό στην Θεσσαλονίκη αλλά κυρίως στην Ξάνθη, που φοβάται ότι θα γίνει ξανά ο αποδιοπομπαίος τράγος.

Πάντως, με νεώτερη ανάρτησή του ο Κυριακος Θωμαΐδης στο dikisports αναφέρει ότι «παραμένει ανοιχτό ως ενδεχόμενο για τη μεθαυριανή σύνθεση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ» να συμμετάσχει στην σύνθεση ο Χρ. Παπακώστας αντί του Αντ. Μελισσινού. «Ο πρόεδρος Ηλ. Γιαρένης σκέφτεται να επιλέξει ως μέλη τους δυό πλειοψηφήσαντες εφέτες», αναφέρει το νεώτερο ποστ στο συγκεκριμένο μπλογκ.