Επεκτείνεται και στον υγρό στίβο ιδρύοντας νέο τμήμα ο Λεύκιππος Ξάνθης

Πριν συμπληρώσει πενταετία από την ίδρυσή του, ο Λεύκιππος Ξάνθης φαίνεται ότι προχωράει στο επόμενο βήμα.

Οπως έχει αποκαλύψει παλιότερα το ThrakiSportS, στόχος της διοικητικής του ομάδας είναι ο σύλλογος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό της Ξάνθης. Και όταν λέμε αθλητισμό, δεν εννούμε μόνο το μπάσκετ.

Μετά την επιτυχή πορεία σε αυτό, έχοντας καταφέρει να θεωρείται αν και πιο νέος χρονικά, ο πιο επιτυχημένος σύλλογος της πόλης με συμμετοχή πλέον στη Β’ Εθνική μετά από διαδοχικούς τίτλους και ανόδους, βάζει πλώρη και για άλλα αθλήματα.

Ηδη μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Ξάνθη Sport, o Λεύκιππος ήδη δηµιούργησε τµήµα κολύµβησης το οποίο μάλιστα αριθµεί τα πρώτα του µέλη που θα προπονούνται στην Καβάλα, µέχρι η Ξάνθη να βρει τις λύσεις στο… θέµα του δικού της κολυµβητήριου.

Η εξέλιξη αυτή αποτελούσε άλλωστε κοινό μυστικό αφού ο πρόεδρος του Λεύκιππου Ματθαίος Σαββίδης είναι παλιός αθλητής υδατοσφαίρισης και έχει την φιλοδοξία να δημιουργήσει ξανά στην Ξάνθη μια ισχυρή ομάδα που θα εκπροσωπεί όπως παλιά ο ΚΟΞ την περιοχή στα εθνικά πρωταθλήματα πόλο.

Ωστόσο, οι προθέσεις της Διοίκησης της οµάδας και προσωπικά του Ματθαίου Σαββίδη είναι η οικογένεια του Λεύκιππου να µεγαλώσει ακόµη περισσότερο και να επεκταθεί και σε άλλα αθλήµατα µε νέα τµήµατα σε σπορ που θα μπορούσαν να καλλιεργηθούν στην Ξάνθη και εκτιμάται ότι υπάρχει κενό…