Όνειρο η συμμετοχή των αδελφών Κεπεσίδου σε Ολυμπιακούς Αγώνες με την Εθνική Μπιτς Χάντμπολ

Στο «συρτάρι» μπαίνει η ένταξη του Μπιτς Χάντμπολ στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2024 που θα διεξαχθούν στο Παρίσι.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα της η γαλλική «L’Équipe», η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ) θα επισημοποιήσει την επόμενη εβδομάδα το πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων για το 2024, στο οποίο δεν θα συμπεριληφθεί το Μπιτς Χάντμπολ.

Αυτό διότι όπως αναφέρεται η πλευρά της ΔΟΕ δεν επιθυμεί να αυξήσει τον αριθμό των συμμετεχόντων όπως και των αθλητών και αθλητηριών που θα γίνουν κάτοχοι Ολυμπιακών Μεταλλειών από το χάντμπολ, αλλά ούτε και να δημιουργηθεί νέα εγκατάσταση, παρόλο που οι διοργανωτές Γάλλοι είχαν κάνει κάποια προεργασία. Την Διεθνή Ομοσπονδία ενημέρωσε σχετικά ο διευθυντής του Ολυμπιακού Προγράμματος Κιτ ΜακΚόνελ.

Αφενός και η εξέλιξη αυτή φέρνει απογοήτευση στην Διεθνή Ομοσπονδία Χάντμπολ (IHF), που είχε θέσει ως στόχο την ένταξη του αθλήματος στο καλεντάρι των Ολυμπιακών Αγώνων ώστε να επεκταθεί η δυναμική του σπορ.

Το Μπιτς Χάντμπολ είναι ένα άθλημα που τα τελευταία χρόνια έχει την δική του δυναμική στον ελληνικό αθλητισμό, έχοντας σημαντικές επιτυχίες, ενώ είναι αρκετά δημοφιλείς στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο και την Αλεξανδρούπολη. Η γυναικεία Εθνική Ομάδα άλλωστε, στην οποία βρίσκονται οι αδελφές Μάγδα και Νικολίνα Κεπεσίδου, έχει κατακτήσει το παγκόσμιο πρωτάθλημα και αφενός θα είχε μία μεγάλη ευκαιρία για Ολυμπιακή διάκριση.