Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεκτός στο Μητρώο της ΓΓΑ για 10 τμήματά του

Ακόμη ένας σύλλογος της Θράκης, από τους πιο ιστρικούς, ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, πήρε έγκριση για το Μητρώο Αθλητικών Σωματείων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Όπως είναι λογικό η αίτηση του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αφορούσε ολόκληρο τον Ερασιτέχνη και συνολικά δέκα από τα αθλήματα που καλλιεργεί ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης γίνονται δεκτά στο Μητρώο.

Συγκεκριμένα τα αθλήματα που έγιναν δεκτά είναι τα εξης: ποδόσφαιρο, σκοποβολή, αντιπτέριση, πετοσφαίριση, καλαθοσφαίριση, κολύμβηση, στίβος, ζατρίκιο σκάκι, επιτραπέζια αντισφαίριση και υδατοσφαίριση.

Με την ένταξή του στο Μητρώο ο ΜΓΣ Εθνικός είναι και επίσημα νόμιμο αθλητικό σωματείο, με δικαίωμα ψήφου αλλά και εκλέγεσθαι των μελών του στις επικείμενες εκλογές των ομοσπονδιών των συγκεκριμένων προαναφερθέντων αθλημάτων.

Επίσης ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης θα λάβει κανονικά την κρατική επιχορήγηση που εγκρίθηκε εκτάκτως λόγω Covid ενώ επιπροσθέτως θα συνεχίσει απρόσκοπτα να μπορεί να χρησιμοποιεί δημοτικά στάδια και δημοτικές αθλητικές εγκαταστάσεις.