Πέθανε ο πρώην πρόεδρος της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Θράκης Χρήστος Γεροντόπουλος

Έφυγε από τη ζωή πλήρης ημερών ένας άνθρωπος που έγραψε σπουδαία ιστορία και στον αθλητισμό της Αλεξανδρούπολης και της Θράκης. Ο λόγος για τον Χρήστο Γεροντόπουλο, πατέρα του πρώην υφυπουργού Εξωτερικών, ευρωβουλευτή και βουλευτή Έβρου Άκη Γεροντόπουλου.

Ο Χρήστος Γεροντόπουλος πέθανε στην Αθήνα με την κηδεία του να πραγματοποιείται την Παρασκευή στην Αλεξανδρούπολη σε στενό οικογενειακό κύκλο λόγω Covid. «Έφυγε» πλήρης ημερών σε ηλικία 94 χρόνων, δυο χρόνια μετά τον χαμό της αγαπημένης του συζύγου Καίτης, η οποία πέθανε το 2018.

Ήταν από τους παλαιότερους Αλεξανδρουπολίτες, με έντονη παρουσία στην κοινωνική και αθλητική ζωή της πόλης. Από τους γνωστότερους Απολλωνιαδίτες (η οικογένεια ήρθε από την Απολλωνιάδα της Μικράς Ασίας), διετέλεσε Διευθυντής του υπουργείου Εμπορίου. Οι παλαιότεροι γνωρίζουν ότι το 1944, μαζί με τον φίλο του και πατέρα του πρωην υπουργού και νυν βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη, κρατώντας ελληνικές σημαίες υποδέχθηκαν τα ελληνικά στρατεύματα που απελευθέρωσαν την Αλεξανδρούπολη από το ναζιστικό ζυγό.

Οπως αναφέρει το evros-news του Κώστα Πιτιακούδη, o εκλιπών ήταν από τους πρωτεργάτες του προσκοπικού κινήματος της Αλεξανδρούπολης όπου διετέλεσε έφορος τους επί χρόνια, ενώ έπαιξε ρόλο και στην ανέγερση του Νεώσοικου, του κτιρίου των Ναυτοπροσκόπων που βρίσκεται στην παραλία της πόλης. Προσέφερε και στον αθλητισμό, ως διοικητικό στέλεχος του σωματείου “Ερμής” Αλεξανδρούπολης, αλλά και της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (ΕΠΣ) Θράκης (προάγγελος της ΕΠΣ Έβρου όταν ήταν ο Εβρος μαζί με την Ροδόπη και την Ξάνθη ίδια Ενωση, προτού δηλαδή δημιουργηθεί το 1969 η ΕΠΣ Έβρου). Μάλιστα, διετέλεσε και Πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, ενώ ήταν και Πρόεδρος της Επιτροπής Διατησίας.

Είχε την χαρά να δει τον γιο του Άκη (Κυριάκο) να γίνεται ο πιο νεαρός ευρωβουλευτής, στη συνέχεια πολλά χρόνια βουλευτής Έβρου και υφυπουργός Εξωτερικών, ενώ από αυτόν απέκτησε έναν εγγονό, τον Χρήστο που φέρει το όνομα του και από την κόρη του Ιωάννα μια εγγονή, την Κατερίνα. Η κηδεία του Χρήστου Γεροντόπουλου πραγματοποιήθηκ την Παρασκευή στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου Αλεξανδρούπολης, σε πολύ στενό οικογενειακό κύκλο, λόγω των περιοριστικών μέτρων αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.