Fake news η κολοτούμπα Κούγια και τα καλά λόγια περί πραγματικού ιδιοκτήτη στην ΠΑΕ Ξάνθη

Δεν ισχυουν τελικά όσα αποδόθηκαν στον Αλέξη Κούγια σε σχέση με την ύπαρξη πραγματικού ιδιοκτήτη στην ΠΑΕ Ξάνθη, σε αντίθεση με τον Άρη.

Σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση που έγινε στην συνέντευξη του ιδιοκτήτη της ΑΕΛ στον ραδιοφωνικό σταθμό Focus, αναφερόταν επι λέξει, μεταξύ άλλων, ότι έλεξε τα εξής:

«Το σημαντικό είναι ότι η Ξάνθη έχει κανονικό ιδιοκτήτη και μακάρι να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία. Να έχει κανονικό ιδιοκτήτη και όχι όπως ο Άρης που έχει μεγαλομέτοχο τον ξάδελφο του Καρυπίδη, που έρχεται ο Καρυπίδης στα Δ.Σ της Λίγκας και γελάμε».

Ωστόσο από το ηχητικό που έδωσε στην δημοσιότητα ο ίδιος ο ραδιοφωνικός σταθμός, δεν τελικά ότι προκύπτει ότι είπε ποτέ κάτι τέτοιο. Στην πραγματικότητα εξακολούθησε να αμφισβητεί τον Μπιλ Πάπας και σε σχέση με τα περί πραγματικού ιδιοκτήτη, είναι κάτι που για την ακρίβεια το είπε ο δημοσιογράφος και όχι ο Κούγιας.

«Αν είναι ετσι πράγματα, μακάρι, γιατι η Ξανθη θα ειναι μια ομαδα που θα διεκδικήσει την άνοδο και του χρόνου θα παίζει στην Super League», είπε αρχικά ο Κούγιας. «Το σημαντικό είναι αυτό που είχες πει εσύ, να υπάρχει ιδιοκτήτης», του είπε ο Νίκος Πετρουλάκης. Και ο Κούγιας διευκρίνισε: «Πραγματικός ιδιοκτήτης όμως, όχι σαν τον Καρυπίδη…».

Από εκεί και πέρα, ο Κούγιας εμφανίστηκε να χαρακτηρίζει τυπικό καθαρά θέμα την πώληση των μετοχών της Ξάνθης υποστηρίζοντας ότι η ΕΕΑ ήταν υποχρεωμένη να εγκρίνει την μεταβίβαση, εφόσον ελέγχθηκε ο νέος ιδιοκτήτης, χωρίς να εξετάζεται ποιος είναι αυτός που στην πραγματικότητα πουλάει.

Στην συνέντευξη αυτή και σε διαφοροποίηση σε σχέση με όσα έχουν γραφτεί, αξίζει να σημειωθεί ακόμα ότι ο Αλέξης Κούγιας εμφανίζεται στην συνομιλία με τον Νίκο Πετρουλάκη καταρχήν να αγνοεί ως συνάδελφος τον νέο αντιπρόεδρο και νομικό σύμβουλο της ΠΑΕ Ξάνθη Φάνη Ουζουνίδη λέγοντας «πρώτη φορά τον ακούω», ενώ ακόμα εμφανίστηκε να αγνοεί τελικά τι ακριβώς ανήκει στην ΠΑΕ Ξάνθη και τον Πάπας και τι ακριβώς ανήκει στον Καλπαζίδη.

Μάλιστα όταν του ειπώθηκε ότι το γήπεδο των Πηγαδίων ανήκει στον Πάπας, αναρωτήθηκε πόσο αγόρασε το γήπεδο και όταν του ειπώθηκε ότι ενδεχομένως να το αγόρασε με 1,5 εκατ. αναρωτήθηκε αν πήρε με αυτό το ποσό το γήπεδο που κόστισε 10 εκατ. και αν έγινε αγοραπωλησία γης, ενώ είναι γνωστό ότι δεν έγινε ποτέ κάτι τέτοιο αφού απλούστατα το γήπεδο αποτελεί περιουσιακό στοιχείο της ΠΑΕ Ξάνθη και μεταβιβάστηκε σε αυτόν ταυτόχρονα με την μεταβίβαση της ΠΑΕ.

Το ηχητικό της επίμαχης συνέντευξης Κούγια που ξεπέρασε τη μισή ώρα είναι το ακόλουθο: