«Θα παίξει ρόλο στη νέα δίκη ότι η Ξάνθη υποβιβάστηκε και άλλαξε ιδιοκτησία»

«Δικαίωση του ΠΑΟΚ στην Επιτροπή Εφέσεων», βλέπει ο γνωστός νομικός Πάρης Ατλαμάζογλου, που μίλησε στο Metropolis 95,5 και την εκπομπή «Τρίτο Ημίχρονο».

«Όντως είναι μία υπόθεση με μεγάλο ενδιαφέρον. Τώρα, το Εφετείο θα μπει στην ουσία και θα δει όλα τα πραγματικά δεδομένα και θα αποφανθεί αν υπάρχει πολυιδιοκτησία ανάμεσα στον ΠΑΟΚ και την Ξάνθη. Η διαφορά είναι ότι η Ξάνθη υποβιβάστηκε και άλλαξε ιδιοκτησία. Θα παίξει ρόλο κι αυτό στο δικαστήριο που θα βγάλει μια απόφαση.
Οι προϋποθέσεις που ορίζει ο νόμος είναι το σημαντικό. Έχει να κάνει με το γεγονός ότι το περσινό Πρωτάθλημα ολοκληρώθηκε και ξεκίνησε το νέο. Σύμφωνα με το άρθρο 69 παράγραφο 12 οι ποινές επιβάλλονται στο τρέχον Πρωτάθλημα και όχι στο επόμενο. Αν έπρεπε να επιβληθεί ποινή στον ΠΑΟΚ θα έπρεπε πέρυσι. Τώρα, είναι μόνο ηθικό το θέμα.
Η Επιτροπή ή θα καταργήσει τη δίκη, ή θα δικαιώσει τον ΠΑΟΚ. Η ποινή έπρεπε να επιβληθεί την περασμένη σεζόν, δεν έγινε και ο ΠΑΟΚ παίζει κανονικά φέτος στην Ευρώπη. Μια τρίτη περίπτωση που δύσκολα να γίνει είναι η Επιτροπή να απορρίψει την έφεση του ΠΑΟΚ και να επιβάλλει ποινή στον Δικέφαλο χωρίς όμως να μετρήσει αφού το Πρωτάθλημα είναι σε εξέλιξη
».

Και κατέληξε λέγοντας: «Εφόσον ο κ. Γιαρένης λέει πως δεν θα επηρεάσει την κρίση του η υπόθεση αυτή παρότι οι δυο κόρες του αγωνίζονται στον Ολυμπιακό, τότε καλά κάνει. Θέλω να πιστεύω ότι η δικαιοσύνη είναι ανεπηρέαστη και θα εφαρμόσει το νόμο για να βγάλει την απόφαση που πρέπει».