Πρόταση από πρόεδρο ΕΠΣ να μπει… «παύλα» σε όλα τα φετινά τοπικά ερασιτεχνικά πρωταθλήματα

Ενα ερώτημα που πλανάται στα χείλη των ανθρώπων του ποδοσφαίρου της Θράκης είναι τι μέλει γενέσθαι με τις φετινές διοργανώσεις, που διεκόπησαν βίαια τον Οκτώβριο.

Την απάντηση αυτή ήδη επιχειρούν να δώσουν διάφοροι παράγοντες, και παρόλο που μπορεί να μην έχουν σχέση με την περιοχή της Θράκης, οι απόψεις που καταγράφονται είναι προφανές ότι εφόσον υιοθετηθούν θα επηρεάσουν και τις διοργανώσεις και τις ομάδες της δικής μας περιοχής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας, Αλέξανδρος Σφήκας μίλησε για τις επιπτώσεις και τις δυσκολίες που έχει φέρει η πανδημία στο ποδόσφαιρο και όχι μόνο, ενώ εξέφρασε την πεποίθησή του πως θα ήταν προτιμότερο η χρονιά να θεωρηθεί ως μη γενόμενη, μέχρι να ξεπεραστεί η υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε: «Μπρος στην υγεία δεν μπορούμε να θέσουμε καμία άλλη προτεραιότητα. Γι’ αυτό και καλώς υπήρξε αυτή η προσωρινή αναστολή των πρωταθλημάτων. Πιστεύω πως  σωστά πάρθηκε αυτή η απόφαση και δεν νομίζω πως υπάρχει έστω κι ένας που να πιστεύει πως θα έπρεπε να συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Τώρα όσον αφορά τις επιπτώσεις είναι τεράστιες και ήδη αυτές μετρούμε. Δυστυχώς σήμερα που μιλάμε πολλοί πρόεδροι ή αν θέλετε άνθρωποι που ασχολούνται με το ποδόσφαιρο, έχουν χάσει τις επιχειρήσεις τους, τις δουλειές και για δεν θα έχουν επόμενη μέρα. Άρα το ποδόσφαιρο, θα βρεθεί εκ των πραγμάτων σε μια άλλη φάση, που θα είναι τραγική, κάτι που εύχομαι να αποφύγουμε».

Σε ερώτηση αν πιστεύει πως θα ήταν προτιμότερο να σταματήσουν τα πρωταθλήματα, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Καρδίτσας ανέφερε: «Προσωπικά πιστεύω πως δεν θα καταφέρουμε να υποστηρίξουμε την επόμενη μέρα. Είναι πολύ δύσκολο σε μια επαρχία, όπως η Καρδίτσα, με τόσα προβλήματα, να τα βγάλει πέρα, αλλά πιστεύω και αλλού. Θα ήταν προτιμότερο, να διακοπούν τα πρωταθλήματα και να αναδειχθεί η χρονιά ως μη γενόμενη και να περιμένουμε με υπομονή να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη υγειονομική αλλά και οικονομική κρίση. Έχουμε μπροστά μας, όλο το χρόνο να παίξουμε μπάλα και να βρεθούμε στους αγαπημένους μας χώρους. Πάντως εμείς, όπως και να έχει το πράγμα, όποια απόφαση παρθεί είμαστε έτοιμοι να πειθαρχήσουμε και να στηρίξουμε κυρίως τις ομάδες μας. Γι’ αυτό να μην ανησυχεί κανείς».