«Δεν έχω λόγο να τυμβωρηχήσω στο πτώμα της Ξάνθης αφού έπεσε, εκτιμώ όμως ότι η Εφέσεων θα πάρει ίδια απόφαση για ΠΑΟΚ και Ξάνθη»

Συνέχεια στην κόντρα του με τον Θόδωρο Καρυπίδη έδωσε σε συνέντευξη του στον Focus FM της Θεσσαλονίκης ο Αλέξης Κούγιας.

Ο πρόεδρος της ΑΕΛ αναφέρθηκε στο παιχνίδι της Τετάρτης με τον Άρη, στην υπόθεση του Νότη Σφακιανάκη του οποίου είναι συνήγορος αλλά και στην εκδίκαση της Επιτροπής Εφέσεων που έρχεται την επόμενη Τετάρτη.

Ο Κούγιας είχε παρέμβει υπέρ του Ολυμπιακού και κατά της Ξάνθης τόσο στο Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Οργανο της Super League όσο και στην Δευτεροβάθμια Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ.

Ενόψει της επανεκδίκαστης της υπόθεσης, φέρεται να δήλωσε το απόγευμα τα ακόλουθα (σύμφωνα με την απομαγνητοφώνηση της ιστοσελίδας sfina):

«Εμάς σαν ΑΕΛ δεν μας έχουν καλέσει, είμαστε διάδικοι όμως λόγω Ξάνθης. Θα σου πω καθαρά δεν γνωρίζω αν θα παραστώ, δεν έχω λόγο να τυμβωρηχήσω σε ένα πτώμα, η Ξάνθη έπεσε. Εγώ δεν είχα θέμα με την Ξάνθη αν δεν μας είχαν στήσει σε εκείνο το παιχνίδι με τον Λάμπρου και τον Απτόσογλου. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον ΠΑΟΚ. Η Ξάνθη δεν πήγε στο CAS και η απόφαση της είναι αμετάβλητη.

Πρώτη φορά στην ιστορία το CAS δεν εκδικάζει μέχρι το τέλος μια υπόθεση και την γυρνάει σε ένα δικαστήριο μιας ομοσπονδίας. Το CAS έπρεπε να πάρει τα κάρβουνα στα χέρια του και να βγάλει απόφαση, όχι να γυρίσει την φάση σε τακτικούς δικαστές.

Είναι συντριπτικές οι πιθανότητες να αποφασίσει η Εφέσεων ότι υπάρχει πολυϊδιοκτησία, γιατί κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την απόφαση της ΕΕΑ γιατί είναι μια ανεξαρτήτη επιτροπή. Είναι ένα θέμα πολύ σοβαρό και πρέπει να το σκεφτούν οι δικηγόροι του ΠΑΟΚ, όταν πήγαν στο CAS. Με τις επιθέσεις που δέχονται οι δικαστές εκατέρωθεν, κακώς και ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός επιτίθονται στους δικαστές.

Δεν μπορεί η ΕΕΑ να πει όχι στην μεταβίβαση των μετοχών, είναι τυπικό το θέμα. Αν προκύπτει ότι τα χρήματα προέρχονται νόμιμα είναι υποχρεωμένη η ΕΕΑ να εγκρίνει την μεταβίβαση.

Αυτή την φορά πήραν την έγκριση, όταν έγινε η μεταβίβαση από τους Πανόπουλο – Συγγελίδη σε μια άλλη εταιρία δεν πέρασε από την ΕΕΑ, για αυτό τιμωρήθηκε με δυο ποινές η Ξάνθη και αυτό κρύβουν οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ. Αν περνούσε από την ΕΕΑ αυτή η μεταβίβαση, δεν θα γινόταν τίποτα. Όταν οι δικαστές ρώτησαν τους ανθρώπους της Ξάνθης και στην Εφέσεων για ποιο λόγο δεν δήλωσαν στην ΕΕΑ για να πάρουν άδεια και να εγκρίνει την μεταβίβαση, η απάντηση ήταν «έλα ντε που δεν το κάναμε». Φαίνεται δυο φορές ο Πανόπουλος και ο Συγγελίδης δυο φορές μεταβίβασαν, τώρα βλέποντας τι έχουν κάνει πριν, πήγαν στην ΕΕΑ και εγκρίθηκε η μεταβίβαση.

Δεν δικαιώθηκε στο CAS ο ΠΑΟΚ, δεν είπε κακώς καταδικάστηκε. Υπάρχει μια απόφαση αρχική που του αφαιρέθηκαν βαθμοί, για να ξαναδικαστεί στο δεύτερο βαθμό. Η αφαίρεση των βαθμών γίνεται με την πρώτη δίκη από την Σούπερλιγκ και θα βάλω μόνο τις ποινές Είναι ένα παιχνίδι που ενοχλεί τους πάντες αυτό με την πολυϊδιοκτησία και ενοχλεί την νοημοσύνη μου. Τον Μπιλ Πάπας τον έχετε δει πουθενά;

Στις Πειθαρχικές Επιτροπές υπάρχει πάντα η νομική έννοια της πιθανολόγησης. Όταν είσαι εσύ ο Σαββίδης έχεις τον ΠΑΟΚ και εμφανίζεται ο ανηψιός σου και αγοράζει το ξενοδοχείο της Ξάνθης και το προπονητικό και έχεις απέναντι σου τον Ολυμπιακό σε όλα τα επίπεδα, το μαθαίνεις αυτό, όπως το έμαθε ο Ολυμπιακός, τι θα κάνεις; Βλέπεις συγχρόνως να πωλούνται του αγώνα Ξάνθη – ΠΑΟΚ έξω από την Τούμπα, όταν βλέπεις σε αγώνα εντός της Ξάνθης να έχει μόνο οπαδούς του ΠΑΟΚ, τι να κάνεις;».