Super League: Οι εκτιμήσεις Κολιτσιδάκη για τη νέα Δόξα Δράμας και τη «δουλειά» που «θέλει» η Ξάνθη

Ο προπονητής της Δόξας Δράμας και παλιά δόξα του ελληνικού ποδοσφαίρου Θανάσης Κολιτσιδάκης μίλησε για τη Δόξα Δράμας και το πρόβλημα που υπάρχει στην κατηγορία, αλλά σχολίασε και την Ξάνθη.

Συγκεκριμένα, μίλησε στο crete2day για την ομάδα που έφτιαξε, για το πρωτάθλημα που δεν έχει ακόμα ξεκινήσει, για τα προβλήματα που έχουν προκύψει και τέλος για την γειτονική ομάδα της Ξάνθης με την οποία έπαιξαν σε φιλικό πριν ενάμισι μήνα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε: «Με κούρασε ψυχολογικά το να είμαι μακριά από την οικογένειά μου και να βρίσκομαι κάπου που δεν μπορώ να κάνω τη δουλειά μου. Βλέπουμε σε όλη την Ευρώπη πόσα προβλήματα δημιούργησε με τραυματισμούς το πρώτο lockdown. Εμείς προετοιμαστήκαμε για να ξεκινήσει το πρωτάθλημα στις 24 Οκτωβρίου. Πήγε μια εβδομάδα πίσω, ξανά το ίδιο, ώσπου ήρθε το δεύτερο Lockdown και δεν έχουμε δώσει επίσημο παιχνίδι. Να δούμε πότε θα επανέλθουμε και πώς.
Οι παίκτες δεν μπορούν να κάνουν ομαδικές προπονήσεις. Η ομάδα ήταν έτοιμη να αγωνιστεί και τώρα είμαστε στο μηδέν. Ξεκινάμε πάλι από την αρχή. Χρειαζόμαστε 2-3 εβδομάδες προετοιμασίας και πάλι οι παίκτες δεν θα είναι σε θέση να παίξουν 90λεπτο.
Οι ποδοσφαιριστές είναι παιδιά, περιμένουν πώς και πώς να παίξουν. Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα, η ομάδα δεν έχει έσοδα. Επειδή το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι, και αύριο να τους έλεγαν να παίξουν, θα το έκαναν και θα έδιναν τον καλύτερό τους εαυτό. Είναι βέβαια θέμα επιβίωσης. Στην αρχή λέγαμε ότι δεν θα προλαβαίναμε να ετοιμάσουμε την ομάδα και αποδείχθηκε ότι πήγαμε νωρίς. Έχει καλούς παίκτες η ομάδα, δόθηκαν αρκετά χρήματα και ο στόχος είναι να μπούμε στην εξάδα για να μπούμε στα playoffs. Να δούμε βέβαια τι δομή θα έχει το πρωτάθλημα. Εφόσον η ομάδα δεν είχε αρκετούς παίκτες, δεν γινόταν να μην πάρουμε αρκετά παιδιά. Φτιάξαμε αξιόλογη ομάδα με Έλληνες, ξένους, νέους και έμπειρους. Δεν με φοβίζει κάτι αρκεί να αρχίσουμε».

Για την Ξάνθη, τέλος, ανέφερε:

«Η Ξάνθη έχει 28 νέους παίκτες. Πολλοί αξιόλογοι ποδοσφαριστές, βέβαια, αλλά θέλει δουλειά. Πλεονέκτημα έχουν οι ομάδες που έχουν ίδιους προπονητές, διοίκηση και σταφ».