Super League: Έφυγε με το διπλό από τον Κάμπο και ξαναέπιασε κορυφή ο Άρης του Μάντζιου

Για την εξ’ αναβολής αναμέτρηση της 6ης αγωνιστικής ο Άρης του Άκη Μάντζιου επικράτησε με 0-3 της Λάρισας στο Αλκαζάρ και έπιασε (με παιχνίδι περισσότερο) τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας της Super League 1.

Ο πρώην προπονητής του Πανθρακικού επέστρεψε ξανά στη διάταξη 4-2-3-1, κάνοντας κάποιες διαφοροποιήσεις συγκριτικά με το παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό. Από την πλευρά ο τεχνικός της ΑΕΛ, Γιάννης Τάτσης, χρησιμοποίησε διάταξη 3-5-2, έχοντας βασικούς τους δύο πρώην παίκτες της Ξάνθης Μανώλη Μπέρτο και Βαγγέλη Πλατέλλα.

Οι γηπεδούχοι στα πρώτα 10 λεπτά μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο φτάνοντας συχνά στην περιοχή του Σιαμπάνη. Από εκείνο το σημείο και έπειτα ο Άρης ισορρόπησε και στο 18’ άνοιξε το σκορ με την εύστοχη κεφαλιά του Μάνου. Οι Θεσσαλονικείς έδωσαν μέτρα στην ΑΕΛ ώστε να βρει κενούς χώρους, έλεγχε όμως τον ρυθμό του αγώνα· από την πλευρά τους οι «βυσσινί» έχασαν δύο ευκαιρίες (μία εξ’ αυτών με τον Πλατέλλα) ώστε να φτάσουν στην ισοφάριση, χωρίς ομώς επιτυχία.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τάτσης προχώρησε σε αλλαγές, θέλοντας να ενισχύσει επιθετικά την ομάδα του ώστε να ψάξει γκολ ισοφάρισης. Στο 62’ ο Άρης βρήκε και δεύτερο γκολ με τον Ματέο Γκαρσία, που ωστόσο ακυρώθηκε από το VAR ως οφσάιντ. Οι «κιτρινόμαυροι» ωστόσο είχαν πάρει εκ νέου τον έλεγχο του παιχνιδιού και στο 73’ ο Μάνος με δεύτερο προσωπικό γκολ ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-2. Λίγο πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης (90+6’), οι φιλοξενούμενοι βρήκαν και τρίτο τέρμα, ύστερα από εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Πορτογάλου Σίλβα.