Τρίωρη διαδικτυακή συνάντηση των κοριτσιών της Ασπίδας Ξάνθης με τον «θηλυκό Νίκο Γκάλη»

Πραγματοποιήθηκε τρίωρης διάρκειας τηλεδιάσκεψη των αθλητριών και του προπονητή της γυναικείας ομάδας της Ασπίδας Ξάνθης με την κορυφαία Ελληνίδα διεθνή μπασκετμπολίστρια Εβίνα Μάλτση, τον… θηλυκό Νίκο Γκάλη, που κρέμασε τα παπούτσια της τον Δεκέμβρη του 2019 ανακοινώνοντάς το στα βραβεία του ΠΣΑΤ.

Όπως αναφέρει η Ασπίδα Ξάνθης σκοπός της τηλεδιάσκεψης ήταν οι αθλήτριές να συναντηθούν, να ανταλλάξουν τις σκέψεις τους και τις απόψεις τους για την κατάσταση που βιώνουν όλα τα ερασιτεχνικά σωματεία της χώρας, ωστόσο τις περίμενε η έκπληξη της συμμετοχής της Εβίνας Μάλτση που δέχθηκε την πρόσκληση του κόουτς Νεδήμ.

Η Εβίνα Μάλτση είναι η κορυφαία σκόρερ όλων των εποχών με τα χρώματα της Εθνική Ελλάδας Γυναικών με 2.661 πόντους (!!) καθως και δεύτερη σκόρερ σε μέσο όρο πόντων όλων των εποχών με την Εθνική τους 14,31 ανά αγώνα.

Επίσης από τις πιο σημαντικές διακρίσεις της είναι πως βγήκε MVP και πρώτη σκόρερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Λετονίας το 2009, δεύτερη σκόρερ στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2004 στην Αθήνα και 3η σκόρερ όλων των εποχών στην Α1 Γυναικών. Αν σκεφτεί κανείς πως έχει παίξει σε Αμερική (WNBA), Ισπανία, Τουρκία, Πολωνία, Ουγγαρία, Γαλλία και Τσεχία σε ομάδες που σχεδόν με όλες κέρδισε τρόπαια, μπορεί να καταλάβει πως με πολύ μεγάλη άνεση θα μπορούσε να είναι και πρώτη σκόρερ σε αυτή την κατηγορία.