Τα «μάτια» του ΠΑΟΚ στην Θράκη πήραν την φανέλα του Μαραντόνα στο αξέχαστο ΠΑΟΚ-Νάπολι

Ένας άνθρωπος γνώστης των νέων ταλέντων της Βορείου Ελλάδας και όχι μόνο κυρίως μέσω του δικτύου του ΠΑΟΚ, είναι αυτός που έχει στο σπίτι του την φανέλα του αξέχαστου Ντιεγκο Μαραντόνα στην μοναδική του επίσκεψη ως παίκτη στα γήπεδα της Ελλάδας.

Ο λόγος για τον αρχηγό τότε του ΠΑΟΚ στα παιχνίδια κόντρα στην Νάπολι Κυριάκο Αλεξανδρίδη το 1988 που συχνά πυκνά επισκέπτεται όλη την Θράκη για δει την πρόοδο των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ενω και συχνά βρέθηκε και σε παιχνίδια των μεικτών Ξάνθης, Ροδόπης και ¨Εβρου όπως έκανε προπερσι στα Αμισιανά Δράμας παρέα με τον άλλοτε διεθνή Στέφανο Μπορμπόκη έχοντας δίπλα τους τον πρόεδρο και προπονητή της Ένωσης Οινόης Περικλή Γακίδη, ενω παλαιότερα βραβεύτηκε και από τον πρώην δήμαρχο Αλεξανδρούπολης Λαμπάκη.

Συγκλονισμένος από τον αιφνίδιο θάνατο του Ντιέγκο Μαραντόνα είναι ο παλαίμαχος άσος του Δικεφάλου αλλά και του Άρη μετέπειτα, που ήταν αρχηγός στα δύο ιστορικά παιχνίδια με τη Νάπολι του Μαραντόνα.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Κυριάκος Αλεξανδρίδης στο Sportime:
Για τις πρώτες μνήμες που έχει από τον Μαραντόνα:
«Ο Μαραντόνα ήταν ο καλύτερος στην εποχή του, ήταν ότι καλύτερο έχει συμβεί στην ποδοσφαιρική μου καριέρα να τον έχω αντίπαλο. Όταν έχεις ανταλλάξει φανέλα και χειραψία μαζί του, είναι από μόνο του μοναδικό. Ήταν μία μεγάλη προσωπικότητα, παρά τα εξωαγωνιστικά λάθη που έκανε.

Για την ξαφνική τραγική είδηση:«Δεν μπορούσα να πιστέψω την ξαφνική είδηση του θανάτου του, είναι από τις δυσκολότερες στιγμές και για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Έφυγε ένας άνθρωπος του ποδοσφαίρου. Ακόμα και σήμερα μια δήλωση του Μαραντόνα ήταν πρώτη είδηση παντού. Κανείς άλλος ποδοσφαιριστής δεν είχε την προσωπικότητα να τα βάζει με όλους και να λέει πάντα αυτό που σκέφτεται»

Για σύγκριση με τον Μέσι: «Ήταν άλλες εποχές τότε, το ποδόσφαιρο ήταν πιο σκληρό. Θεωρώ ότι ο Μαραντόνα ήταν ανώτερος, ήταν μοναδικός. Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί ποδοσφαιρικό Θεό για τους Αργεντινούς. Ο Μέσι δεν μπορεί να αποδώσει τόσο αποτελεσματικά μόνος του».

Για τα δύο παιχνίδια του ΠΑΟΚ με τη Νάπολι: «Τότε είχαμε μία άγνοια κινδύνου. Σεβόμασταν τη Νάπολι, αλλά δεν τη φοβόμασταν. Πιστεύαμε ότι μπορούμε να προκριθούμε. Είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία ‘’μικτή κόσμου’’ με αρχηγό τον Μαραντόνα. Μεταξύ μας λέγαμε να παίξουμε και να χαρούμε το παιχνίδι. Δυστυχώς δεν είχαμε την τύχη να προκριθούμε. Τον Μαραντόνα είχαμε αποφασίσει από την αρχή να μην τον μαρκάρει μόνο ένας παίκτης, έπεφταν πάνω του συνέχεια οι Σκαρτάδος και Λαγωνίδης, πήγαν καλά απέναντί του».

Για τον κόσμο στις κερκίδες της Τούμπας: «Αν είχαμε το μυαλό μας στην κερκίδα δεν θα μπορούσαμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Ο κόσμος του ΠΑΟΚ ήταν πάντα φανατικός, στηρίζει ακόμα και σήμερα περισσότερο όταν βλέπει τους ποδοσφαιριστές να βγάζουν πάθος στο γήπεδο.

Στην Τούμπα το γήπεδο ήταν γεμάτο δύο ώρες νωρίτερα, ήταν σπάνιο φαινόμενο να έρθει στην Ελλάδα μια τόσο μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα. Ο κόσμος μας υποστήριζε, εμείς δε φοβόμασταν.

Ήταν ένα ανοιχτό παιχνίδι, ήμασταν άτυχοι. Πολλοί από τους οπαδούς μας είχαν απογοητευτεί από τον αποκλεισμό, παρά την καλή εμφάνισή μας. Ήθελαν τη νίκη, μας έλεγαν ότι μπορούσαμε να προκριθούμε. Όλοι πίστευαν ότι μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση, δεν πανηγυρίσαμε την ισοπαλία».

Για το τι θυμάται από τον Μαραντόνα σε εκείνα τα παιχνίδια: «Βλέπαμε στον αγώνα της Ιταλίας, στο ζέσταμα, τον Μαραντόνα να κάνει προθέρμανση μόνος του. Με πλησίασε και μου μίλησε πριν την έναρξη του αγώνα. Έπαθα πλάκα με αυτή την κίνηση, αντί να πήγαινα εγώ ήρθε αυτός σε εμένα. Ήταν μια μεγάλη προσωπικότητα, με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι δεν το έπαιζε κάποιος…»