Super League: Με εκπρόσωπο της ΠΑΕ Ξάνθη η Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ

Το θέμα των τηλεοπτικών δικαιωμάτων της SL2 στην ΕΡΤ κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει και όσο περνά ο καιρός και γίνεται αντιληπτό ότι δύσκολα θα διεξαχθεί το πρωτάθλημα με τον αριθμό των αγωνιστικών που είχε αρκετά, θα γίνεται και πιο δύσκολο.

Η ΕΡΤ πλέον δεν διαθέτει την ΕΡΤ Sports για να έχει ανάγκη να γεμίσει το πρόγραμμα τη με αθλητικά, δεν αναφέρει σε κανένα ρεπορτάζ ή δελτίο Τύπου ότι θα έχει στο πρόγραμμά της SL2 και FL και γενικά δεν δείχνει να ενδιαφέρεται.

Ωστόσο η πρόταση της δείχνει να αποτελεί μονόδρομο, με τις ομάδες την ίδια ώρα να εκτιμούν ότι θα μπορέσουν να λάβουν περισσότερα. Για τον λόγο αυτόν μάλιστα θεσπίστηκε μια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ.

Στην Επιτροπή συμμετέχει το προεδρειο της SL2 αλλά και εκπρόσωποι τριών ομάδωμ, ανάμεσά στους οποίους και κάποιος από την Ξάνθη. Οι άλλες δυο ομάδες που θα έχουν εκπρόσωπο σε αυτήν την Επιτροπή είναι η Βέροια και τα Χανιά.

Κατα τα άλλα το ΔΣ μέσω τηλεδιάσκεψης της Τρίτης απλά επιβεβαίωσε την στήριξη στον πρόεδρο Λεωνίδα Λεουτσάκο, για τα βέλη που δέχτηκε. Καμία αναφορά δεν υπάρχει σε επικείμενη επανέναρξη του πρωταθλήματος.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

Το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Α2 και Β Εθνικής κατηγορίας, σε απάντηση δημοσιευμάτων εξέφρασε ομόφωνα τη στήριξή του στον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους, εγκρίνοντας τις ενέργειες που έχουν κάνει μέχρι σήμερα, αφενός για την έναρξη των πρωταθλημάτων και αφετέρου για την προσπάθεια οικονομικής ενίσχυσης των ΠΑΕ μελών της.

Συστήθηκε επιτροπή διαπραγμάτευσης με την ΕΡΤ για την παραχώρηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων όπου εκτός του προεδρείου θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι των ΠΑΕ ΝΠΣ Βέροια 2019, ΠΑΕ Ξάνθη Α.Ο και ΠΑΕ Χανιά.