Οριστικά ΔΕΝ εκδικάζεται στην Εφέσεων η έφεση της Ξάνθης! Πώς θα επιδιώξει ο ΑΟΞ να ακουστεί η φωνή του

Η ανακοίνωση του εκθέματος για την συζήτηση στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ υπό τη νέα της σύνθεση της υπόθεσης για την φερόμενη πολυϊδιοκτησία ανάμεσα σε Ξάνθη και ΠΑΟΚ επιβεβαίωσε το ρεπορτάζ που μετέφερε το ThrakiSportS όλους τους προηγούμενους μήνες.

Στην Εφέσεων καλούνται να συζητηθούν οι εφέσεις της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και της ΠΑΕ Ολυμπιακός εναντίον της απόφασης του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League – όχι όμως και η έφεση της ΠΑΕ Ξάνθη. Συνεπώς καταρχήν η απόφαση για την Ξάνθη δεν επηρεάζεται από ό,τι συμβεί στην Εφέσεων, παραμένει η τιμωρία των -7 και -5 βαθμών που ούτως ή άλλως οδήγησε στον υποβιβασμό της.

Παρόλα αυτά η ΠΑΕ Ξάνθη δια του αντιπροέδρου της και νομικού εκπροσώπου του νέου ιδιοκτήτη Φάνη Ουζουνίδη θα επιδιώξει αφενός να παραστεί και αφετέρου να ακουστεί. Πώς θα γίνει αυτό από την στιγμή που δεν καλείται η Ξάνθη παρά μόνον ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός;

Η απάντηση δίνεται από τον τρόπο με τον οποίο είχαν παραστεί στην Εφέσεων οι ΠΑΕ ΑΕΛ και Πανιώνιος τον περασμένο Μάρτιο. Τότε οι δυο ομάδες είχαν κάνει πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της ΠΑΕ Ολυμπιακός και κατά της Ξάνθης και του ΠΑΟΚ, υποστηρίζοντας ότι έχουν έννομο συμφέρον.

Με τον ίδιο τρόπο η ΠΑΕ Ξάνθη αναμένεται να επιδιώξει την παρουσία της στην αίθουσα, ασκώντας πρόσθετη παρέμβαση υπέρ της έφεσης του ΠΑΟΚ και κατά της εφεσης του Ολυμπιακού. Το αίτημά της δεν είναι γνωστό αν θα γίνει δεκτό, εκτιμάται όμως από το νομικό επιτελείο των Θρακιωτών ότι συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να γίνει δεκτό.

Αυτό δεν εδράζεται μόνο στο εύλογο έννομο συμφέρον της ομάδας για την υπόθεση της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας αλλά και στο γεγονός ότι αυτό το συμφέρον της ΠΑΕ Ξάνθη καταγράφεται και στο έκθεμα, αφού η έφεση του Ολυμπιακού δεν στρέφεται μόνο κατά της πρωτόδικης απόφασης αλλά και κατά των ΠΑΕ ΠΑΟΚ και Ξάνθη.

Σε αντίθεση με την Ξάνθη, είναι άγνωστο αν θα επιδιώξουν να παραστούν με πρόσθετες παρεμβάσεις ο Πανιώνιος και η ΑΕΛ, αλλά ακόμα και αν το επιδιώξουν, είναι αμφίβολο αν αυτές θα γίνουν δεκτές. Ο μεν Πανιώνιος έχει πλέον υποβιβαστεί και προφανέστατα δεν έχει κανένα συμφέρον, η δε ΑΕΛ επίσης δεν μπορεί πλέον να υποστηρίζει ότι επιδιώκει τον υποβιβασμό της Ξάνθης ως άμεσης αντιπάλου της Λάρισας. Ολα αυτά όμως θα φανούν την προσεχή Τετάρτη.

Ως τότε τα νομικά επιτελεία όλων των πλευρών μπορούν να ακονίζουν τα μαχαίρια τους, για μια νομική διαμάχη που θα έχει ως σημείο εκκίνησης την απόφαση του Πρωτοβάθμιου Δικαστηρίου της Super League, δηλαδή την τιμωρία Ξάνθης και ΠΑΟΚ πάνω στην βάση της γνωστής έκθεσης – πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού…