27 οι ελληνικές προκρίσεις ως τώρα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκυο αλλά μόλις πέντε έχουν σχέση με Θράκη

Τις 27 έφθασαν οι ελληνικές προκρίσεις στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, μετά από αυτή της Κατερίνας Δίβαρη στην ιστιοπλοΐα (Ιστιοσανίδα RS:X) στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Πορτογαλίας.

Από αυτές ωστόσο κανεις δεν είναι βέρος Θρακιώτης, ωστόσο σε πέντε περιπτώσεις έχουμε πρόσωπα που έχουν με τον έναν ή τον άλλο τρόπο σχέση με το γεωγραφικό μας διαμέρισμα.

Οι ελληνικές προκρίσεις έως τώρα για το Τόκυο 2020 είναι εξής:

Κατερίνα Στεφανίδη, Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλα Παπαχρήστου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Μίλτος Τεντόγλου (στίβος), Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (ποδηλασία δρόμου), Χρήστος Βολικάκης (ποδηλασία πίστας), Μαρία Κυρίδου, Χριστίνα Μπούρμπου (κωπηλασία), Μαρία Μπόζη, Ραφαηλίνα Κλωναρίδου, Κατερίνα Δίβαρη, Βασιλεία Καραχάλιου, Βύρων Κοκκαλάνης, Παναγιώτης Μάντης, Παύλος Καγιαλής (ιστιοπλοΐα), Γιάννης Μιτάκης, Άννα Κορακάκη, Νίκος Μαυρομάτης (σκοποβολή), Απόστολος Χρήστου, Κριστιάν Γκολομέεβ, Ανδρέας Βαζαίος, Γιάννης Γεωργαράκης, Απόστολος Παπαστάμος, Κώστας Εγγλεζάκης, Άννα Ντουντουνάκη (κολύμβηση), Μαρία Πρεβολαράκη (πάλη).

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι προκρίσεις για Στεφανίδη, Κυριακοπούλου, Παπαχρήστου, Ντρισμπιώτη, Τεντόγλου, Χρήστου, Γκολομέεεβ, Βαζαίου, Παπαστάμου, Εγγλεζάκη και Ντουντουνάκη είναι ατομικές, ενώ οι υπόλοιπες αποτελούν πρόκριση για τη χώρα, που έχουν επιτευχθεί από τους αναφερόμενους αθλητές και αθλήτριες και η λογική λέει ότι αυτοί θα κληθούν να λάβουν μέρος στην κορυφαία διοργάνωση, που μετά την αναβολή λόγω της πανδημίας του κορονοϊού θα διεξαχθούν το καλοκαίρι του 2021.

Υπενθυμίζεται ότι η Βούλα Παπαχρήστου είναι σύζυγος του Ξανθιώτη ποδοσφαιριστη Λάζαρου Χαριτωνίδη. Ο Βύρωνας Κοκκαλάνης επίσης έχει Κομοτηναία στην καταγωγή σύζυγο. Ο χάλκινος στο Ρίο Παύλος Καγιαλής έχει ρίζες από την πλευρά του πατέρα του από την Ξάνθη. Ο Απόστολος Χρήστου έχει ως προπονητή τον τεχνικό σύμβουλο του ΝΟΑ και εξαιτίας του μερικές φορές ανεβαίνει και προπονείται στην Αλεξανδρούπολη. Τέλος η Μαρία Πρεβολαράκη κάνει μετρήσεις και παρακολουθεί καμπ στις εγκαταστάσεις του Δημοκριτείου στην Κομοτηνή ενώ κάνει κοινές προπονήσεις με την Νικολέτα Μπάρμπα.