Τον Μάιο τα προκριματικά της Εθνικής Ανδρών των πολλών Εβριτών για το Ευρωπαϊκό

Το Μάιο θα δώσει τα προκριματικά της για την πρόκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα η Εθνική Ομάδα των αρκετών Θρακιωτών εξαιτίας της πανδημίας του COVID19.

Η Εθνική Ομάδα Ανδρών, την οποία στελεχώνουν αρκετοί Θρακιώτες αθλητές όπως ο Ραφαήλ Κουμεντάκης, ο Σταύρος Κασαμπαλής, ο Δημήτρης Μούχλιας και ο Ανέστης Δαλακούρας, μετά από προσπάθειες της ΕΟΠΕ κατάφερε να μεταφέρει τους προκριματικούς αγώνες την Εθνικής τον Μάιο ενώ ήταν να πραγματοποιηθούν τον Ιανουάριο.

Η συγκεκριμένη κίνηση θα βοηθήσει και τους αθλητές της ομάδας να προετοιμαστούν καλύτερα έχοντας και παιχνίδια στα πόδια τους ενώ έτσι θα μπορέσει να ολοκληρωθούν και τα εγχώρια πρωταθλήματα, τα οποία έχουν μπει σε “lockdown”.

Οι προκριματικοί αγώνες των ανδρών ήταν προγραμματισμένοι να γίνουν στις αρχές Ιανουαρίου και συγκεκριμένα στην Γεωργία το διάστημα 07-10/01/2021 και στο Μαυροβούνιο το διάστημα 14-17/01/2021. Αντίπαλοι της Ελλάδας είναι το Μαυροβούνιο, η Γεωργία και το Αζερμπαϊτζάν.

Η ανακοίνωση της Ομοσπονδίας:

Η διοίκηση της Ομοσπονδίας και τα αρμόδια όργανα που ενεπλάκησαν στην εκτέλεση και στην υλοποίηση αυτής της διπλωματικής προσπάθειας αισθάνεται δικαιωμένη, καθώς η αναβολή θα εξυπηρετήσει τον αγωνιστικό σχεδιασμό εν μέσω της πανδημίας και θα δώσει χρόνο στις Εθνικές ομάδες Ανδρών-Γυναικών για καλύτερη προετοιμασία μετά το τέλος της αγωνιστικής περιόδου στα Εθνικά πρωταθλήματα.

Ο Πρόεδρος Γιώργος Καραμπέτσος και η διοίκηση της Ε.Ο.ΠΕ. αποδεικνύουν με αυτό τον τρόπο ότι όλο το διάστημα της καραντίνας εργάστηκαν αθόρυβα και μεθοδικά με βασικό γνώμονα να δοθεί χρόνος στα Εθνικά πρωταθλήματα Ανδρών (Volley League Ανδρών) και Γυναικών (Volley League Γυναικών) και να μην έχουμε περαιτέρω διακοπές λόγω των υποχρεώσεων των Εθνικών ομάδων.

Με την ευκαιρία, η Ε.Ο.ΠΕ. δηλώνει πως εργάζεται καθημερινά, επικοινωνεί με την αθλητική ηγεσία για το πάγιο και καθολικό αίτημα να ανοίξουν σύντομα τα γήπεδα και οι δραστηριότητες των συλλόγων, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες και οι εισηγήσεις των αρμοδίων υγειονομικών υπηρεσιών της χώρας.