Ερώτηση στη Βουλή για την παρατεταμένη αναστολή σε Super League 2 και Β’ Εθνική Μπάσκετ αλλά όχι από βουλευτές της Θράκης

Ερώτηση στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη και στον υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη με θέμα «Επανέναρξη αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League 2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής», κατατέθηκε στη Βουλή.

Αν και στι κατηγορίες αυτές μετέχουν ο ΑΟΞ στην SL2 και ο ΓΑΣ Κομοτηνή με τον Λεύκιππο Ξάνθης στη Β’ Εθνική, αξίζει να σημειωθεί ότι η ερώτηση δεν κατατέθηκε από κανέναν βουλευτή της Θράκης, είτε από την Ξάνθη είτε από την Ροδόπη είτε από τον Εβρο ή έστω από την Ανατολική Μακεδονία που επίσης έχει ομάδες.

Την ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, Χριστίνα Αλεξοπούλου. Η συγκεκριμένη βουλευτής με προσήλωση και σεβασμό στα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας που ισχύουν στη χώρα μας ανέφερε τα εξής:

«Η πανδημία του Covid-19 σε συνδυασμό με τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος του ελληνικού ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης, δημιουργούν ένα ιδιαίτερα εκρηκτικό μείγμα για τους ανθρώπους που βιοπορίζονται επαγγελματικά από τα εν λόγω αθλήματα.
Ειδικότερα, μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει απόφαση για έναρξη των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, ενώ αντίστοιχη είναι η κατάσταση και στην καλαθοσφαίριση, με τις κατηγορίες της Β’ και Γ’ Εθνικής να παραμένουν σε αναστολή, την Α2 να ξεκινά, αλλά αυτήν τη στιγμή να βρίσκεται εκ νέου σε αναστολή.
Η ανωτέρω ανησυχητική κατάσταση απασχολεί όπως είναι φυσιολογικό τόσο τους θεσμικούς ποδοσφαιρικούς και καλαθοσφαιρικούς φορείς, όσο και τους ίδιους τους αθλητές, προπονητές και τις οικογένειές τους, που σύμφωνα με εκτιμήσεις ξεπερνούν τις 3.000 σε όλη την Ελληνική Επικράτεια.
Λαμβάνοντας υπόψη, ότι όλα τα πρωταθλήματα της ποδοσφαιρικής Ευρώπης, έχουν ξεκινήσει, η έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2, της Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής αποτελεί εφικτό στόχο, πολλώ δε μάλλον, εάν εξασφαλιστεί η απαρέγκλιτη τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου που ήδη τηρείται από τη Super League.
Για τον λόγο αυτόν ερωτάται ο αρμόδιος υφυπουργός, σε ποιες νομοθετικές πρωτοβουλίες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να επιτευχθεί όσο το δυνατόν γρηγορότερα η επανέναρξη της αθλητικής δραστηριότητας των ποδοσφαιρικών και καλαθοσφαιρικών κατηγοριών της Super League 2, Football League, Α2 και Β΄ Εθνικής;».