ΕΠΣ Θράκης: Προς κατάργηση πλέι οφ και πλέι άουτ για να προλάβει να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα

Με δεδομένο ότι δύσκολα θα υπάρξει ενανέναρξη της αγωνιστικής δράσης πριν την έλευση του 2021, έχουν αρχίσει να αντιλαμβάνονται και στις τοπικές ενώσεις ότι θα υπάρξει ζήτημα με την έγκαιρη ολοκλήρωση των πρωταθλημάτων.

Τα τοπικά πρωταθλήματα είναι πλήρως ερασιτεχνικά και είναι αυτονόητο ότι κανείς δεν μπορεί και δεν πρέπει να υποχρεώσεις τις ομάδες να παίζουν επί τέσσερις – πέντε μήνες Σαββατοκύριακο και εμβόλιμες αγωνιστικές τις Τετάρτες για να προλάβουν να ολοκληρωθούν.

Για την ΕΠΣ Θράκης οι πολλές αγωνιστικές σε σχέση με τους γειτονικούς νομούς έχουν να κάνουν με το γεγονός ότι η διοργανώτρια αρχή έχει θεσπίσει διαδικασία πλέι οφ και πλέι άουτ, που έχει αποδειχθεί άκρως επιτυχημένη κρατώντας σε αγωνία τους πάντες τα προηγούμενα χρόνια.

Φέτος όμως με την κατάσταση που διαμορφώνεται είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα μπορέσουν εύκολα να γίνουν όλες οι προβλεπόμενες αγωνιστικές. Για τον λόγο αυτόν, ήδη στην ΕΠΣ Θράκης επεξεργάζονται σενάρια κατάργηση των πλέι οφ και των πλέι άουτ την φετινή σεζόν, ώστε να μπορέσει έγκαιρα να ολοκληρωθεί σεζόν.

Αν χρειαστούν κάποιες εμβόλιμες αγωνιστικές θα γίνουν, αλλά οι ιθυνοντες της ΕΠΣ εκτιμούν ότι κόβοντας τελειως τα πλέι οφ και τα πλέι άουτ, που έδιναν άλλες 10 αγωνιστικές στην Α’ Κατηγορία, θα μπορέσει να ολοκληρωθεί με σχετική άνεση η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος.