Εγκώμια του βοηθού του ομοσπονδιακού Φαν’τ Σχιπ για Πόποβιτς, Πάπας και το όλο πρότζεκτ της Ξάνθης

Δηλώσεις σε μέσο ενημέρωσης της Αυστραλίας έκανε ο Μιχάλης Βολκάνης που ανήκει στο τιμ της Εθνικής Ομάδας Ανδρών ως βοηθός του ομοσπονδιακού προπονητή Τζον Φαν’τ Σχιπ, πλέκοντας το εγκώμιο του Τόνι Πόποβιτς, του Μπιλ Πάπας αλλά και του όλου πρότζεκτ της Ξάνθης.

Οπως αναφέρει το δημοσίευμα, η προσπάθεια του Τόνι Πόποβιτς να αναγεννήσει την Ξάνθη έχει μείνει σε… αναστολή εξαιτίας της έξαρσης του δεύτερου κύματος του κορονοϊού στη χώρα, αλλά ο Βαλκάνης εκτιμά ότι ο Αυστραλοκροάτης έχει τις ικανότητες για να ευδοκιμήσει σε ένα πρωτάθλημα που καταβροχθίζει προπονητές.

Ο Βολκάνης είναι Ελληνοαυστραλός με μακρά θητεία σε ομάδες της Αυστραλίας αλλά και της Ελλάδας (Ηρακλής, Λάρισα, Αγιος Νικόλαος), όπου βρέθηκε για έξι χρόνια, αγωνίστηκε στην κατηγορία και είδε πολλές φορές οι προπονητές να μην προλαβαίνουν να δώσουν επίσημο παιχνίδι αφού οι παράγοντες των ομάδων τους έκριναν μόνο από τα φιλικά.

Ωστόσο ο ίδιος υποστηρίζει ότι αυτό δεν δείχνει να συμβαίνει στην Ξάνθη, που μόλις υποβιβάστηκε στην Super League 2 και ανήκει πλέον στον επιχειρηματία από το Σίδνεϊ Μπιλ Πάπας, καθώς ο ιδιοκτήτης και της Σιντνεϊ Ολίμπικ δεν έχει αυτήν την προσέγγιση. «Εχοντας Αυστραλό ιδιοκτήτη που θα δείξει υπομονή είναι κάτι κρίσιμο, καθώς όλοι ξέρουμε ότι η Ελλάδα έχει ανυπόμονους ιδιοκτήτες», λέει ο Βολκάνης.

Προσθέτει ότι υπάρχει στην Ξάνθη business plan και όραμα για την ομάδα που επεκτείνεται και εκτός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου, εκφράζοντας την βεβαιότητα ότι ια δοθεί ο απαραίτητος χρόνος. «Σε εμένα μοιάζει ένα εξαιρετικό πρότζεκτ. Συχνά στην Ελλάδα οι ιδιοκτήτες καθοδηγούνται από τα αποτελέσματα βρομάδα με την εβδομάδα και θέλουν βραχυπρόθεσμη επιτυχία. Ζουν μέρα με τη μέρα και δεν βλέπουν το δάσος αλλά μόνο το δέντρο, δεν έχουν ένα ευρύτερο σχέδιο ή τον ρομαντισμό να παίζουν οι ομάδες τους ελκυστικό ποδόσφαιρο».

Ο βοηθός προπονητή της Εθνικής Ελλάδας επισημαίνει ότι αυτός είναι δυστυχώς ο κανόνας ειδικά στην Super League 2, αλλά προσθέτει: «προσδοκώ ότι ο Πόπα (Ποποβιτς) θα κάνει πραγματικά καλή δουλειά και θα τους επαναφέρει αμέσως στην πρώτη κατηγορία». Ο ίδιος εκτιμά ότι το γεγονός ότι στην ομάδα υπάρχουν ακόμα οι Αυστραλοί παίκτες Ματ Γιουρμαν και Τζος Μπριλαντε, ο γκολκίπερ Πολ Ιζο και οι βοηθοί Ζέλικο Κάλατς και Αρθουρ Ντίλες, μόνο θετικό μπορεί να είναι στην όλη προσπάθεια προσφέροντας σταθερότητα και συνοχή.

«Είναι μεγάλη ευκαιρία και για τον κόουτς να αναπτυχθεί ακόμα περισσότερο ως προπονητής σε έναν δύσκολο ανταγωνισμό. Η Ξάνθη έχει πολύ καλό όνομα, ιστορία αλλά και εξαιρετικές εγκαταστάσεις. Οσο πιο σύντομα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει και ο Πόπα. Αν μάλιστα η ομάδα κερδίσει την άνοδό της, όπως νομίζω ότι θα συμβεί, θα είναι μια σπουδαία ευκαιρία για και αυτούς τους παίκτες που έφερε να παίξουν σε ένα πραγματικά καλό επίπεδο, όπως ξεκάθαρα είναι η Super League», κατέληξε στις δηλώσεις του ο Βαλκάνης.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΒΑΛΚΑΝΗ ΣΤΟ WORLDGAME ΤΟΥ SBS ΤΗΣ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ