Αβέβαιη η έναρξη της SL2 ακόμα και αν ανάψουν το πράσινο φως οι λοιμοξιολόγοι

Με την χώρα να παραμένει σε λοκντάουν ως τα μέσα Δεκεμβρίου και να έχει ακόμα και τα σχολεία κλειστά, οι ιθυνοντες της SL2 επιδιώκουν να ξεκινήσουν τουλάχιστον προπονήσεις οι ομάδες ώστε να αρχίσει όσο πιο άμεσα γίνεται και το πρωτάθλημα.

Το ενδεχόμενο αυτό να συμβεί πριν την έλευση του 2021 μάλλον απομακρύνεται, αλλά ακόμα και αν συμβεί και ανάψουν το πράσινο φως οι λοιμοξιολόγοι, δεν είναι σίγουρο ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει. Και αυτό, γιατί δεν είναι σίγουρο ότι όλες οι ομάδες θα το θελήσουν.

Καταρχήν δεν πρέπει να ξεχνά κανείς ότι υπάρχουν δυο ομάδες που ακόμα δεν έχουν λάβει το απαραίτητο πιστοποιητικό συμμετοχής από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού. Ο λόγος για την Δόξα Δράμας που δείχνει να αντιμετωπίζει το πιο σοβαρό πρόβλημα αλλά και την Παναχαϊκή.

Σαν να μην φτάνει αυτό όμως, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής σε νεώτερες δηλώσεις του εμφανίζεται να υποστηρίζει ότι δεν πρέπει να αποδεχθεί η SL2 την επανέναρξη αν δεν αποσπάσει μεγαλύτερα ποσά από την πολιτεία. Ο Γιώργος Μπάρλος δηλαδή δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι αιτία της μη έναρξης ΔΕΝ είναι μόνον ο κορονοϊός.

«Χωρίς να μάθουμε ποσά και ημερομηνίες δεν μπορεί να ξεκινήσει τίποτα», ανέφερε ο πρόεδρος της Παναχαϊκής στην εφημερίδα Κόσμος και εφόσον αυτή η άποψη στηρίζεται και από άλλους παράγοντες ομάδων στο μαγικό κόσμο της Super League 2, τότε μάλλον δεν πρέπει να υπάρχει και μεγάλη αισιοδοξία στην Ξάνθη για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα.

Αναλυτικά η δήλωση Μπάρλου:

«Η συμπεριφορά της Πολιτείας είναι απαξιωτική προς όλους μας καθώς υποτιμά την νοημοσύνη μας με την αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην έναρξη του πρωταθλήματος. Πληρώνουμε όλους αυτούς τους εννέα μήνες χωρίς αγωνιστική δραστηριότητα και με μια κατάσταση αβεβαιότητας. Και επειδή η Super League 2 είναι αλληλένδετη με τη Super League πρέπει να βάλουμε εμείς πλέον τους όρους της επανέναρξης, ακόμα και αν οι λοιμωξιολόγοι δώσουν την έγκριση να ξεκινήσουμε, ώστε να αποσπάσουμε μεγαλύτερα ποσά αφού έχουμε υποστεί μεγάλη ζημιά.
Θέλουμε να μάθουμε ποσά και ημερομηνίες. Χωρίς αυτά τα προαπαιτούμενα δεν μπορεί να ξεκινήσει τίποτα. Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια και θα πιέσουμε καταστάσεις ώστε να υπάρξει μια ορθή και δίκαιη αντιμετώπιση του προβλήματος. Πρόθεσή μου είναι να παίξουμε σοβαρό ρόλο στις εξελίξεις γιατί η Παναχαϊκή είναι το μεγάλο όνομα της κατηγορίας και εκπέμπει σοβαρότητα».