Την επανέναρξη των προπονήσεων στις μικρότερες κατηγορίες ζήτησε η ΕΟΠΕ! Σε αναμμένα κάρβουνα οι Θρακιώτες

Με νέα επιστολή του ο Πρόεδρος της ΕΟΠΕ, Γιώργος Καραμπέτσος, προς την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, ζήτησε την επανέναρξη των προπονήσεων για τις μικρότερες κατηγορίες.

Με την ΕΟΠΕ και την ΕΣΑΠ να κάνουν υπεράνθρωπες προσπάθειες για την επανέναρξη της Volley League Ανδρών και Γυναικών, ο Προέδρος της ΕΟΠΕ με νέα επιστολή του ζητάει την επανέναρξη των προπονήσεων για τις ομάδες της Pre League Ανδρών και Γυναικών αλλά και για την Α2 Ανδρών και Γυναικών.

Η Θράκη εκπροσωπείται από 7 ομάδες, οι οποίες αγωνιούν και αυτή την στιγμή κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα καθώς οι ομάδες τους δεν προπονούνται καθόλου ενώ αρκετοί αθλητές και αθλήτριες έχουν αποχωρήσει από τις ομάδες για τις πόλεις που διαμένουν κανονικά και κοντά στις οικογένειες τους.

Δείτε την επιστολή του κ. Καραμπέτσου:

Αγαπητέ κύριε Γενικέ,

Σε συνέχεια της συχνής επικοινωνίας μας για την αντιμετώπιση των δυσμενών συνεπειών της πανδημίας του COVID-19 στον αθλητισμό και ιδιαίτερα στο άθλημά μας, παρακαλούμε να μας προσδιορίσετε ως μέλος της αρμόδιας αθλητικής υγειονομικής επιτροπής, την πιθανή ημερομηνία επανεκκίνησης (όσο μακρινή και να είναι) των αθλητικών δραστηριοτήτων, αρχικά με την πραγματοποίηση προπονήσεων, για τα υπόλοιπα σωματεία πετοσφαίρισης (εκτός από αυτά της Α1 Ανδρών & Γυναικών) σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις και τα πρωτόκολλα του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, καθότι θεωρούμε αυτονόητο ότι επιβάλλεται η προστασία του σημαντικότερου αγαθού της ζωής που είναι η υγεία.

Αυτό θα καλύψει το αίτημα των παραγόντων των σωματείων, που είναι οι αιμοδότες του ερασιτεχνικού αθλητισμού, θα δώσει ελπίδα στα νέα παιδιά τα οποία παραμένουν αθλητικά σε αδράνεια ήδη για μεγάλο χρονικό διάστημα, την συνέπεια της οποίας αδράνειας μπορείτε να την αντιληφθείτε καλύτερα από τον καθένα. Η γνωστοποίηση του προσδιορισμού της επανεκκίνησης των εν λόγω αθλητικών δραστηριοτήτων, εκτός των άλλων θα φανεί χρήσιμη στις αποφάσεις των Ομοσπονδιών, των Ενώσεων και των Σωματείων, όσο σκληρές και εάν είναι, για την επανέναρξη ή μη των πρωταθλημάτων.

Παραμένουμε στην διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρινιστική πληροφορία.

Με εκτίμηση,

Για το Ελληνικό Βόλεϊ,

Γεώργιος Καραμπέτσος

Πρόεδρος Ε.Ο.ΠΕ.