Κανονικά στις γιορτές τα χιονοδρομικά κέντρα σε Παμπόροβο, Μπάσκο και Μπόροβετς – Κλειστό αυτό του Φαλακρού


Κανονικά θα λειτουργήσουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βουλγαρίας ανακοίνωσε το υπουργείο Τουρισμού της χώρας σε απάντηση του αιτήματος της Άγκελας Μέρκελ περί μη λειτουργίας των χειμερινών θερέτρων.

Τα χιονοδρομικά θέρετρα του Μπόροβετς, του Μπάνσκο και του Παμπόροβο που αποτελούν δημοφιλή προορισμό και για αρκετούς Θρακιώτες είναι ασφαλή, σύμφωνα με τους Βούγλαρους έκαναν σοβαρές επενδύσεις για να τηρούν τα αντιεπιδημικά μέτρα και να εγγυώνται την ασφάλεια των επισκεπτών τους.

Έτσι από το Υπουργείο Τουρισμού απάντησαν στις εκκλήσεις της γερμανίδας καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ για κλείσιμο των χιονοδρομικών θέρετρων στην ΕΕ τους επόμενους μήνες λόγω της κατάστασης με τον κοροναϊό.

«Από το Υπουργείο δηλώνουν ότι τόσο κατά τη θερινή, όσο κατά τη χειμερινή σεζόν η Βουλγαρία θα βασίζεται κυρίως σε εγχώριους τουρίστες, καθώς και σε επισκέπτες από τις γειτονικές βαλκανικές χώρες», αναφέρει σχετικό δημοσίευμα στα βουλγαρικά ΜΜΕ.

Προφανώς σε αυτές τις χώρες περιλαμβάνουν και την Ελλάδα, ειδικά από την στιγμή που σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις τα χιονοδρομικά κέντρα στην Ελλάδα δεν θα ανοίξουν την περίοδο των γιορτών αφού άλλωστε δεν θα επιτρέπεται και η μετακίνηση από νομό σε νομό.

Κατά συνέπεια, κλειστό αναμένεται να παραμείνει και το μοναδικό χιονοδρομικό κέντρο στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, αυτό του Φαλακρού στην Δράμα.