Eurobasket: Επικός Αθηναίου με 6 τρίποντα οδήγησε σε τεράστια ανατροπή την Εθνική επί της Βουλγαρίας

Η Εθνική Ελλάδας βρέθηκε μία… ανάσα από νέα «σφαλιάρα» στα παράθυρα της FIBA, με τη Βουλγαρία να προηγείται με 9 πόντους ελάχιστα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη του αγώνα, αλλά ο Γιάννης Αθηναίου αρνήθηκε να χάσει.

Ο γκαρντ του Περιστερίου με θητεία στην Ανατολική Θράκη και συγκεκριμένα στην Ολίν Εντιρνέ της Αδριανούπολης, την οποία παρακολουθούσαν πολλοί Εβρίτες κυρίως από την Ορεστιάδα εκείνο το διάστημα εξαιτίας του, πέτυχε δύο απίθανα τρίποντα από τα 8 μέτρα και έφερε την Ελλάδα σε απόσταση βολής από τους Βούλγαρους, μέσα σε δύο επιθέσεις.

Ένα φοβερό κάρφωμα του Κατσίβελη αμέσως μετά και μία καλή άμυνα, έστειλαν το ματς στην παράταση και γλίτωσαν αρχικά το κάζο από την Εθνική Ελλάδας. Ο Αθηναίου είχε μάλιστα 18 πόντους με 4 τρίποντα στην κανονική διάρκεια, που τελείωσε με 71-71.

Ο Αθηναίου είχε πάρει για τα καλά φωτιά και «τελείωσε» την δουλειά στην παράταση, που ξεκίνησε με 2/2 τρίποντα των Αθηναίου- Μάντζαρη. Στο τελευταίο λεπτό ο Αγραβάνης με βολές κράτησε το προβάδισμα για την Εθνική (81-78) και με «όπλο» την άμυνα στο τέλος και ένα ακόμα τρίποντο του μεγάλου Αθηναίου γράφτηκε το τελικό 84-78!