Στις 18 από σύνολο 74 περιοχές της χώρας με το υψηλότερο επιδημιολογικό φορτίο του 14ημέρου οι τρεις νομοί της Θράκης

Η Βόρεια Ελλάδα ιδιαίτερα επιβαρυμένη… Κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων την Παρασκευή (27/11) για τον κορωνοϊό, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τις περιοχές που έχουν ιδιαίτερα αυξημένο επιδημιολογικό φορτίο. Αυτές είναι 18 και αφορούν κυρίως την Βόρεια Ελλάδα.

Είναι κατά σειρά οι εξής:  Πέλλα, Δράμα, Θεσσαλονίκη, Γρεβενά, Φλώρινα, Πιερία, Ημαθία, Σέρρες, Λάρισα, Κιλκίς, Χαλκιδική, Μαγνησία, Ξάνθη, Καρδίτσα, Έβρος, Καβάλα, Ροδόπη και Τρίκαλα. «Αστοχίες ή μη τήρηση μέτρων μπορεί να φέρει και άλλες περιοχές στη θέση αυτών» τόνισε ο Χαρδαλιάς

Επίσης έκανε λόγο για αύξηση ιικού φορτίου στην Αχαΐα, Αιτωλοακαρνανία και την Ηλία, δηλαδή την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Ο Χαρδαλιάς υπενθύμισε πως ο πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη τήρησης των μέτρων, ενόψει και της γιορτής του Αγίου Ανδρέα τη Δευτέρα (30/11). Ζήτησε από τους παράγοντες στην τοπική αυτοδιοίκηση να είναι πολύ προσεκτικοί. Αυτό γιατί στις περιοχές της Αχαΐας και της Αιτωλοακαρνανίας το φορτίο αυξάνεται.

«H πιστή τήρηση των μέτρων είναι επιβεβλημένη» τόνισε ο Νίκος Χαρδαλιάς. «Δεν υπάρχει κανένα περιθώριο εφησυχασμού, πρέπει να παραμείνουμε όλοι σε εγρήγορση. Η συζήτηση για άνοιγμα του Lockdown είναι πρόωρη. Φέτος τα Χριστούγεννα θα είναι διαφορετικά όπως σε όλη την Ευρώπη» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Να σημειωθεί τέλος, πως τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σύμφωνα με τον Χαρδαλιά ξεπερνούν τα 6.000.000 ευρώ μέχρις στιγμής.

Πηγή: http://www.a-sports.gr/