Νέες βολές από Κούγια για Τσετινέ, Πάπας, Γιαμουρίδη, Ουζουνίδη αλλά και… Λεουτσάκο και τη μισή SL2

Ευθεία επίθεση στον πρόεδρο της Super League 2 Λεωνίδα Λεουτσάκο και το υπόλοιπο ΔΣ της κατηγορίας εξαπέλησε ο ιδιοκτήτη της ΑΕΛ Αλέξης Κούγιας.

Μάλιστα από τα βέλη του δεν ξέφυγαν για ακόμα μια φορά οι ιδιοκτήτες των ομάδων της κατηγορίας, με ελάχιστες εξαιρέσεις, με ιδιαίτερη μνεία για ακόμα μια φορά στην Ξάνθη και τον Μπιλ Πάπας, τον Ανέστη Τσετινέ αλλά και τους Τάσο Γιαμουρίδη και Φάνη Ουζουνίδη (χωρίς αυτούς να τους κατονομάσει ευθέως).

Συγκεκριμένα, ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό των Χανίων Zarpa Radio και ανέφερε τα εξής για την καθυστέρηση στην έναρξη των πρωταθλημάτων της Super League 2 και της Football League:

«Ποια… Σούπερ Λιγκ 2 τώρα; Αυτό είναι ένα δημιούργημα έκτρωμα του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού, του Βασιλειάδη. Ποιες ομάδες; Μακάρι να ήταν ομάδες σαν τα Χανιά, σαν το Λεβαδειακό, τον Καραϊσκάκη. Να ήταν ομάδες που έχουν ιδιοκτήτη πραγματικό, που έχουν μια υποδομή. Προσωπικά πιστεύω ότι πριν απ’ το Γενάρη και με προϋποθέσεις δεν πρόκειται ν’ αρχίσει το πρωτάθλημα!
Οταν βλέπετε ότι δεν έχει ιδιοκτήτη η Δόξα Δράμας, δεν έχει ιδιοκτήτη η Παναχαϊκή. Αυτόν τον Μπάρλο τον ξέρω… Μετέφερε τα χώματα, η επιχείρηση του από την ανακατασκευή του γηπέδου που έκανα τότε στην Πάτρα. Δεν ξέρω εάν το παιδί μπορεί να σηκώσει στην πλάτη του την Παναχαϊκή, μια τόσο μεγάλη ομάδα. Από την άλλη πλευρά, ποιες είναι οι υπόλοιπες ομάδες;
Ο Απόλλων Λάρισας; Αν εξαιρέσεις τον Λεβαδειακό που υποτίθεται ότι ο Κομπότης έχει φύγει αλλά είναι πάντοτε εκεί, τα Χανιά, ποιον άλλον βλέπετε εσείς ως ομάδα με οργάνωση και πραγματικό ιδιοκτήτη; Στην Ξάνθη δεν ξέρουμε ακριβώς τι συμβαίνει εκεί, δε γνωρίζω τι έγινε, δεν ξέρω ποιοι είναι. Βλέπω ότι κουμάντο κάνει ένας Τσετινές που τον ξέρω σαν μάνατζερ και δε βλέπω τίποτε άλλο, δεν ξέρω κάτι άλλο. Ενας Μπιλ Πάπας που δεν έχει έρθει ποτέ στην Ελλάδα και κάνουν κουμάντο δύο από την Θεσσαλονίκη που έχουν το 1% των μετοχών!
Ο Εργοτέλης; Ποιος… Εργοτέλης τώρα! Αυτό είναι το προηγούμενο έκτρωμα του ελληνικού ποδοσφαίρου! Με τον Τζώρτζογλου τότε, με τα φρουτάκια και την κουμπαριά του Γκαγκάτση! Εύχομαι πραγματικά στα Χανιά ν’ ανέβουν στη Σούπερ Λιγκ. Η Κρήτη είναι πολύ μεγάλη και μπορεί να έχει δύο ομάδες. Τα Χανιά έχουν όλη την υποδομή».

Για το προεδρείο της Super League 2, τον πρόεδρό της Λεωνίδα Λεουτσάκο και το κατά πόσο μπορεί να βρει λύση, ο Αλέξης Κούγιας ανέφερε:

«Τι έγγραφο έχει αποσταλεί, ξέρετε τι έχει αποσταλεί; Ο κ. Σύψας είναι σοβαρός άνθρωπος. Εχετε δει ποιος διοικεί τη Σούπερ Λιγκ 2; Τον συμπαθώ πάρα πολύ εγώ τον Λεουτσάκο, παίζαμε μπάλα κιόλας μαζί με τον Αναστόπουλο και τους υπόλοιπους δύο φορές την εβδομάδα στα γηπεδάκια που είχε.
Είναι πολύ ωραίο να τον έχεις φίλο σου τον Λεουτσάκο, να τον κάνεις παρέα. Είναι δυνατόν ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν έχει διοικήσει ποτέ, έστω ερασιτεχνικό σωματείο και που ήταν υπάλληλος του ιδιοκτήτη του Μαυρίκου στον Αχαρναϊκό, να είναι η προμετωπίδα της Σούπερ Λιγκ 2;

Και να είναι αντιπρόεδρος ο άλλος υπάλληλος στον Αχαρναϊκό του Μαυρίκου; Ο Μαυρίκος ήταν αυτός που απήγαγαν, αν θυμάσαι, ο επιχειρηματίας που είχε τον Αχαρναϊκό. Και ο τρίτος να είναι ένας Γιαννόπουλος, που όταν είχαμε τον Ηρακλή εμείς με τον μακαρίτη τον Θεοδωρίδη, ήταν ένα παιδί που είχαμε για να μπορεί στην Αθήνα να τρέχει τα χαρτιά…
Να είναι αυτό το προεδρείο στην Σούπερ Λιγκ 2; Και να μπορεί να πιστεύετε ότι έστω ένας απ’ αυτούς να προκαλέσει συζήτηση σε μια επιτροπή; Ή να συζητήσει με τους κυβερνώντες; Είναι δυνατόν; Ναι, η προσωπική μου κρίση είναι ότι δε λαμβάνεται υπόψη καθόλου σοβαρά ο κ. Λεουτσάκος».