Αίτημα στον ΣΕΓΑΣ για διεξαγωγή αγώνων στην Αλεξανδρούπολη στη μνήμη του Βαγγέλη Φουντουκίδη

Την καθιέρωση διεξαγωγής ετήσιων αγώνων στίβου στη μνήμη του κορυφαίου αθλητή της Αλεξανδρούπολης Βαγγέλη Φουντουκίδη που έφυγε τον περασμένο μήνα από τη ζωή αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης.

Υπενθυμίζεται ότι η παράταξη της μείζοντος αντιπολίτευσης είχε προτείνει να δοθεί στον εκλιπόντα το όνομα ενός δρόμους, μιας πλατείας ή μιας αθλητικής εγκατάστασης. Αποφασίστηκε ωστόσο τελικά μετά από εισήγηση του αρμοδίου αντιδημάρχου να προωθηθεί η διεξαγωγή ετήσιων αγώνων στίβου στη μνήμη του.

Συγκεκριμένα, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νεολαίας Θόδωρος Βουρδόλης ανάφερε στην εισήγησή του προς τους υπόλοιπους δημοτικούς συμβούλους σχετικά με αυτήν την πρόταση που τελικά εγκρίθηκε:

«Κυρίες και Κύριοι Σύμβουλοι, στο Δήμο Αλεξανδρούπολης, υφίσταται η Επιτροπή Αθλητισμού και Νεολαίας, η οποία, συνεδριάζει ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σκοπός της Επιτροπής, μεταξύ άλλων, είναι να προτείνει τη διοργάνωση Αθλητικών Εκδηλώσεων και Αθλητικών Αγώνων. Με την από 19 Οκτωβρίου 2020 συνεδρίαση της Επιτροπής, αποφασίστηκε, ομόφωνα, να υποβληθεί πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο, για την Ετήσια Διεξαγωγή Τέλεσης Αγώνων Στίβου στη μνήμη του Φουντουκίδη Ευάγγελου που πρόσφατα έφυγε από τη ζωή, αφήνοντας πίσω ένα τεράστιο έργο προσφοράς στο κλασικό αθλητισμό.

Ο Φουντουκίδης Ευάγγελος γεννήθηκε το 1930 και διακρίθηκε στο στίβο, ως αθλητής, ως προπονητής και ως μέλος του Δ.Σ. του «Α.Ο.Α.». Οι επιτυχίες του στο αγώνισμα του άλματος σε μήκος ήταν σημαντικές. Επί σειρά ετών, ήταν πρώτος νικητής στους αγώνες που έλαβε μέρος, τόσο σε εθνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο. Υπήρξε μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ανδρών και μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου Ενόπλων Δυνάμεων. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Κριτών Κλασικού Αθλητισμού Θράκης.

Με βάση όλα τα παραπάνω, εισηγούμαστε προς το Δημοτικό Συμβούλιο την έγκριση της τέλεσης ετήσιων αγώνων και την υποβολή αιτήματος στον ΣΕΓΑΣ για την ένταξη στο αγωνιστικό Καλεντάρι, κάθε έτους, της διεξαγωγής των αγώνων στην μνήμη του Ευάγγελου Φουντουκίδη με τον διακριτό τίτλο “Αγώνες Στίβου Βαγγέλης Φουντουκίδης”».