Το «θαύμα» στην Τουρκία του Μανώλη Σιώπη και των άλλων δύο Ελλήνων της Αλάνιασπορ

Μία ομάδα με έντονο ελληνικό χρώμα είναι αυτή που κλέβει την παράσταση στη Super Lig της Τουρκίας. Η Αλάνιασπορ στο ρόστερ της οποίας, συναντάμε τρεις Έλληνες, ανάμεσά τους και τον Εβρίτη διεθνή Μανώλη Σιώπη, βρίσκεται στην κορυφή.

Την Κυριακή πέρασε νικηφόρα και από την έδρα της Αντάλιασπορ με σκορ 2-0 και βρίσκεται στην πρώτη θέση της βαθμολογίας μαζί με τη Φενέρμπαχτσε, αλλά έχει ένα ματς λιγότερο, αφού η μεγάλη της αντίπαλος έχει παίξει εννιά ματς, ενώ εκείνη οκτώ. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι τρεις Έλληνες ποδοσφαιριστές είναι οι μεγάλοι πρωταγωνιστές της ομάδας θαύμα στην Τουρκία.

Το κλαμπ για το οποίο γίνεται μεγάλη κουβέντα στη γειτονική χώρα παραμένει αήττητο με έξι νίκες και δύο ισοπαλίες. Έχει σκοράρει μάλιστα 18 φορές, ενώ έχει δεχτεί μόλις τρία γκολ. Στην Τουρκία αποθεώνουν τους τρεις ποδοσφαιριστές που μπορεί στο ελληνικό πρωτάθλημα να μην βρήκαν θέση, αλλά εκεί είναι πρωταγωνιστές και έχουν στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα μία μικρομεσαία ομάδα.

Στο ρόστερ της Αλάνιασπορ, λοιπόν, βρίσκουμε τον «δικό μας» Μανώλη Σιώπη, ο οποίος είναι ο βασικός της χαφ και έχει κάνει επτά συμμετοχές μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα και σε όλες ήταν στην αρχική ενδεκάδα. Μάλιστα, εδώ και μια εβδομάδα έχει γίνει και μπαμπάς – με το οικογενειακό κλίμα της ομάδας να φαίνεται την περασμενη Κυριακή στον τρόπο πανηγυρισμού του πρώτου γκολ της Αλάνια.

Πιο πίσω θα βρούμε τον Γιώργο Τζαβέλλα, ο οποίος στα 32 του χρόνια είναι ο βασικός της στόπερ της πρωτοπόρου του τουρκικού πρωταθλήματος ομάδας και δεν έχει χάσει ούτε ματς. Στην επίθεση υπάρχει ο Τάσος Μπακασέτας, ο οποίος επίσης δεν έχει χάσει ματς και μέχρι στιγμής έχει σημειώσει ένα γκολ στο πρωτάθλημα.

Προπονητής είναι ο Καγκντάς Ατάν, ο οποίος πήρε τα ηνία από τον Ερόλ Μπουλούτ που αποφάσισε να αφήσει το σύλλογο της Αλάνια για να μετακομίσει στη Φενέρμπαχτσε και τώρα βλέπει την ομάδα που δημιούργησε να τον έχει αφήσει πίσω.

Η Αλάνιασπορ στην περιοχή Αλάνια, η οποία είναι παραθαλάσσιο τουριστικό θέρετρο της Τουρκίας. Ανήκει στην επαρχία της Αττάλειας και απέχει από την Αττάλεια περίπου 140 χιλιόμετρα.

«Οι τρεις Έλληνες ζουν μαγικές στιγμές στο τουρκικό πρωτάθλημα με τους Τούρκους να τους αποθεώνουν, αφού είναι βασικοί πρωταγωνιστές των επιτυχιών της ομάδας», σχολιάζει σε ανάλυσή του το «Φως των Σπορ», που αναδεικνύει το θαύμα της Ελληνικής Αλάνια.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει έρευνα της εφημερίδας, η Αλάνιασπορ είναι η όγδοη οικονομική δύναμη της τουρκικής Super Lig. Η χρηματιστηριακή της αξία ανέρχεται στα 26,93 εκατ. ευρώ όταν η πρώτη είναι η Μπασακσεχίρ με 86,15 εκατ. ευρώ και ακολουθούν η Τραμπζονσπορ, η Γαλατασαράι, η Μπεσίκτας, η Φενέρμπαχτσέ, η Ρίζεσπορ και η Σίβασπορ.