Τα εγκώμια του Σωτήρη Αλεξανδρόπουλου για Ουζουνίδη και ο λόγος που τον έλεγε «χωροφύλακα»

Η απόδοση του στο ντέρμπι των αιωνίων αντιπάλων δεν ήταν έκπληξη για όσους παρακολουθούν την εξέλιξη του. Ο Σωτήρης Αλεξανδρόπουλος είναι ένας ποδοσφαιριστής  ο οποίος μπορεί να βοηθήσει τον Παναθηναϊκό και απλώς χρειάζεται εμπιστοσύνη και ευκαιρίες.

Αυτό επισήμανε και εκείνος, λίγο πριν το ματς με τον Παναιτωλικό, μιλώντας στο επίσημο match programme της αναμέτρησης. Ωστόσο μιλώντας για την πορεία του, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Μαρίνο Ουζουνίδη, καθως ο Εβρίτης τον προώθησε στην πρώτη ομάδα από τα Κ17.

«Θυμάμαι τότε ο προπονητής μου στην Κ17 είχε έρθει και μου είχε πει πως από την επόμενη ημέρα θα είμαι στην πρώτη ομάδα. Με είχε φωνάξει την επόμενη μέρα ο κ. Μαρίνος Ουζουνίδης και μου είχε πει πόσο πιστεύει σε μένα. Τον ευχαριστώ και του χρωστάω πολλά. Είδα τότε πως είναι να αγωνίζεσαι στο πρώτο επίπεδο, οι ρυθμοί ήταν πολύ διαφορετικοί. Όλο αυτό μου έδωσε έξτρα κίνητρο να προσπαθήσω», λέει ο Αλεξανδρόπουλος.

Μάλιστα, σε ερώτηση τι του είχε πει όταν τον φώναξε εκεινη την ημέρα ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ο Αλεξανδρόπουλος ανέφερε: «Με είχε πει χωροφύλακα, γιατί του άρεσε πως κυνηγούσα τους χώρους! Μου είχε πει πως έχω ένα σημαντικό προσόν, την ταχύτητά μου και πως μέσα από σκληρή δουλειά μπορώ να εξελιχθώ σε ένα πολύ καλό χαφ».

Ο Αλεξανδρόπουλος εκείνον τον Μάιο είχε έναν σοβαρό τραυματισμό στον τελικό με την Κ17 στο Αγρίνιο που τον κράτησε εκτός για εννέα μήνες. «Δυστυχώς χάσαμε χωρίς να το αξίζουμε. Την επόμενη μέρα στο σχολείο δεν μπορούσα να ανέβω τη σκάλα. Πήγαμε στον γιατρό της πρώτης ομάδας, κάναμε εξετάσεις και είδαμε ότι έχω ζημιά στον μηνίσκο. Εκεί άρχισε ένας μικρός Γολγοθάς. Εγώ έμεινα εκτός εννέα μήνες. Η διαδικασία ήταν ένας μήνας η επέμβαση και 20 μέρες αποθεραπεία. Δούλεψα όλο το καλοκαίρι και ήμουν κανονικά στην προετοιμασία της Κ19. Εκεί όμως φάνηκε πως δεν είχα εμπειρία και μυαλό. Δεν διαχειρίστηκα σωστά τον εαυτό μου, πίστεψα πως είχα επανέλθει πλήρως και δεν προστάτεψα το πόδι μου. Δεν γίνεται να είσαι στο 100% μετά από μόλις έναν μήνα. Έτσι, είδαμε πως είχα ένα οίδημα. Αυτό είναι ένα πρόβλημα που δεν ξέρεις ακριβώς πόσο καιρό θα σε αφήσει έξω, το πηγαίνεις μέρα με την ημέρα, μήνα με τον μήνα. Υπήρξαν πολλές δυσκολίες, όπως σε κάθε τραυματισμό, αλλά δεν σκέφτηκα ποτέ πως θα σταματήσω. Δεν έμπαινα στη διαδικασία να σκεφτώ ακριβώς πότε θα επιστρέψω. Όταν είσαι τραυματίας, δουλεύεις πολύ περισσότερο. Μπορεί να άργησα αλλά επέστρεψα πιο δυνατός γιατί έμαθα να διαχειρίζομαι καλύτερα τον εαυτό μου».

Ηρθε μετά το ανεπίσημο ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα σε ένα φιλικό με την Φεγενορντ ως αλλαγή του Κουρμπέλη με προπονητή τον Γιώργο Δώνη, και ακολούθως ο αγώνας κόντρα στον Ατρόμητο στο Περιστέρι και επίσημο ντεμπούτο με τη φανέλα του Παναθηναϊκού. «Αυτή τη στιγμή αυτό που πρέπει να κάνω, είναι να καθιερωθώ στον Παναθηναϊκό. Να δώσω τα πάντα στον Παναθηναϊκό και η ομάδα να με ανταμείψει. Είμαι σε μια πολύ μεγάλη ομάδα και νιώθω τυχερός για αυτό. Εγώ όμως πιστεύω πως και πριν δέκα χρόνια να ήμουν στον Παναθηναϊκό, πάλι θα έπαιζα. Δεν θέλω ποτέ να σκέφτομαι πως παίζω επειδή η ομάδα δεν είναι στην καλύτερή της κατάσταση. Δεν θέλω κανείς να πει πως παίζω επειδή είναι έτσι ο Παναθηναϊκός και δεν αγωνίζεται στους 16 του Τσάμπιονς Λιγκ όπως κάποτε. Θα είχα θέση σε κάθε Παναθηναϊκό. Μακάρι όλοι μαζί να επιστρέψουμε στην Ευρώπη και να φέρουμε και πάλι την ομάδα εκεί που της αξίζει. Από εκεί και πέρα, το πρωτάθλημα που μου αρέσει περισσότερο είναι το ιταλικό».

Με τι άλλο ασχολείσαι στον ελεύθερο του χρόνο; «Ο ελεύθερος χρόνος ενός επαγγελματία ποδοσφαιριστή είναι περιορισμένος. Η παρέα μου εμένα, είναι η κοπέλα μου. Είμαστε συνήθως σπίτι μαζί, θα βγούμε φυσικά και για ένα φαγητό. Μου αρέσει να παρακολουθώ αγώνες πυγμαχίας και γενικότερα μαχητικά αθλήματα. Επίσης μου αρέσει ο μηχανοκίνητος αθλητισμός». Πώς και ασχολήθηκε με το μποξ; «Όλοι οι φίλοι μου ήταν της πυγμαχίας, υπάρχει και ένα κλαμπ εδώ κοντά στη γειτονιά. Μου αρέσει κυρίως να παρακολουθώ αγώνες στην τηλεόραση. Έχω κάνει και κάποιες προπονήσεις γιατί πιστεύω ότι βοηθάει στο αναπνευστικό. Ο ξάδερφός μου είναι τζούντο και κόλλησα και από εκεί λίγο. Μου άρεσε πολύ και ο ΜακΓκρέγκορ ως αθλητής, ακόμα και αν στη συνέχεια δεν το διαχειρίστηκε σωστά. Τέλος, θεωρώ και τον Ζαμπίδη αθλητή πολύ ψηλού επιπέδου».

Πάντως, δεν θεωρεί ότι η ζωή θυμίζει σάκο του μποξ. «Είμαι της άποψης ότι στη ζωή ό,τι δίνεις, παίρνεις. Εγώ πέρσι έκανα προπονήσεις όλη τη χρονιά και πήρα ευκαιρίες κυρίως στα play offs. Ήμουν ικανοποιημένος που δικαιώθηκα. Ξέρω πως για να ανέβω ακόμα περισσότερο επίπεδο, πρέπει να τελειοποιήσω κάθε κομμάτι του παιχνιδιού μου. Αυτό είναι ο αθλητής».