Άρθρο – φωτιά από Λεμονίδη: «Άστοχοι χειρισμοί από ΕΟΠΕ, ΕΣΑΠ και συλλόγους έφεραν το στοπ στο βόλεϊ»

«To ελληνικό βόλεϊ βρίσκεται σε… αργία, εξαιτίας και των άστοχων χειρισμών της ΕΟΠΕ και της ΕΣΑΠ, οι παίκτες-τριες αγωνιούν αφού δεν έχουν νεότερα για επιστροφή στη δράση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες εντός της εβδομάδας θα μάθουν πότε θα ξεκινήσουν προπονήσεις».

Αυτό αναφέρει σε άρθρο – παρέμβασή του στο “Φως” ο Στέφανος Λεμονίδης, που θεωρείται ίσως ο κορυφαίος ρεπόρτερ του αθλήματος στην χώρα και ως γνωστόν έλκει την καταγωγή του από την Θράκη. Το άρθρο του, κόντρα στις διαρροές και τις ανακοινώσεις των υπευθύνων από λίγες και ομοσπονδίες, έχει ως εξής:

Η μη τήρηση του απαραίτητου υγειονομικού πρωτοκόλλου σε συνδυασμό με την αρχική απροθυμία των συλλόγων να πληρώσουν τα τεστ άφησαν εκτός τρένου το ελληνικό βόλεϊ. Αν την κατάλληλη στιγμή η ΕΣΑΠ κατά κύριο λόγο διαβεβαίωνε ότι θα τηρηθεί το πρωτόκολλο, το βόλεϊ θα ήταν σε δράση μαζί με το ποδόσφαιρο και το μπάσκετ. Αργότερα βέβαια η ΕΣΑΠ και η ΕΟΠΕ υποσχέθηκαν με τη σύμφωνη γνώμη των συλλόγων την τήρηση του υγειονομικού πρωτοκόλλου, αλλά ήταν πλέον αργά.

Ουδείς λοιμωξιολόγος μπορεί πλέον να ανακοινώσει την επιστροφή στα γήπεδα, τη στιγμή που μετράμε εκατοντάδες νεκρούς και χιλιάδες κρούσματα. Αν όμως το άθλημα του φιλέ ήταν συνεπές στα πρωτόκολλα, θα παιζόταν βόλεϊ στα γήπεδα, όπως παίζεται μπάσκετ και ποδόσφαιρο. Τουλάχιστον η επαγγελματική λίγκα, η μοναδική από τις τρεις που είναι σε αργία.

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες και με ενέργειες του ΠΑΣΑΠ, μέσα στην εβδομάδα ο ΕΟΔΥ θα ανακοινώσει πότε θα αρχίσουν προπονήσεις, για να μάθουμε αργότερα και την ημερομηνία επανέναρξης των πρωταθλημάτων.

Από εκεί και πέρα μπαίνει το θέμα της αποζημίωσης των παικτών-τριών. Με τους παίκτες να έχουν υπογράψει συμβάσεις έργου και ο καθένας να διαπραγματεύεται μόνος τις απολαβές και τις αποζημιώσεις του.

Τραγικά είναι τα πράγματα για τις παίκτριες (πλην παικτών της ΕΣΑΠ), αφού δεν μπορούν να μπουν σε καθεστώς αναστολής και επαφίεται στην καλή θέληση των σωματείων να τις πληρώσουν. Ήδη ο Ολυμπιακός πλήρωσε τον μισθό στις βολεϊμπολίστριες, ενώ το ίδιο αναμένεται να πράξει και ο ΠΑΟΚ, που πλήρωσε όλο τον μισθό Οκτωβρίου.

Η ουσία είναι ότι σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, πλην της Ελλάδας, παίζουν βόλεϊ και σε λίγο καιρό θα κληθούν οι Εθνικές να αντιμετωπίσουν με άνισους όρους τις άλλες ομάδες, οι παίκτες-τριες των οποίων βρίσκονται σε δράση…

Φυσικά δεν έγιναν και τα περσινά φάιναλ φορ των Κυπέλλων, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες, γιατί το ελληνικό βόλεϊ κοιμάται και βρίσκεται σε μια αδράνεια ευδαιμονίας, εξαιτίας των κεφαλών του. Οι παράγοντες των συλλόγων πλήρωσαν, έφτιαξαν ομάδες και τώρα παρακολουθούν την καταστροφή…

Στην Ευρώπη όσον αφορά τα σοβαρά πρωταθλήματα, διεξάγονται σε Ιταλία, Γαλλία, Τουρκία, Πολωνία, Γερμανία, Ρωσία, Ουγγαρία, Ελβετία, Φινλανδία, Σερβία, Ρουμανία, Κροατία, Βουλγαρία, Βέλγιο, Τσεχία, Σλοβενία και στην Ολλανδία κάνουν προπονήσεις…

ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ – ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΛΕΜΟΝΙΔΗ ΣΤΟ FOSONLINE ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ