Άρχισε η προανάκριση για το πόρισμα της ΕΕΑ για την φερόμενη πολυιδιοκτησία Ξάνθης-ΠΑΟΚ

Σύμφωνα με τις αποκαλύψεις της εκπομπής «Δίκη στο Open», άρχισαν οι ανακριτικές διαδικασίες μετά την εισαγγελική παρέμβαση για τη χρονική επιλογή της ανακοίνωσης του πορίσματος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το θέμα της φερόμενης πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθης. 

Όπως αποκάλυψε η εκπομπή της Δευτέρας, η 30ή πταισματοδίκης Αθηνών Χριστίνα Ζερίτη ήδη κάλεσε τους πρώτους μάρτυρες, συσχετίζοντας τη διενέργεια της προκαταρκτικής με την καταγγελία του αντιπροέδρου του ΙΔΕΑΔ Γιώργου Παναγόπουλου, ο οποίος υποστήριξε ότι μέλος της ΕΕΑ αποπειράθηκε να δωροδοκηθεί για άλλη ποδοσφαιρική υπόθεση.

Η υπόθεση ξεκίνησε στις αρχές Φεβρουαρίου με την αναφορά της εισαγγελέως Εφετών Αθηνών και επόπτριας της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βιργινίας Σακελλαροπούλου προς τον τότε προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Βαγγέλη Ιωαννίδη.

Την εντολή για τη διενέργεια της προκαταρκτικής έδωσε η εισαγγελέας Ποινικής Δίωξης Σαπφώ Κατσανάκη, η οποία ερευνά την ποινική ευθύνη πέντε μελών της ΕΕΑ και του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη. Η εισαγγελική έρευνα εδράζεται στα άρθρα 184 και 189 του Νέου Ποινικού Κώδικα και στο άρθρο 41ΣΤ’ του αθλητικού νόμου 2725/99.