Έκλεισαν τα γραφεία γνωστής εταιρείας της Αλεξανδρούπολης και νοσηλεύονται στελέχη της μετά από κρούσματα Covid

Ο νομός Έβρου παρουσιάζει συνέχεια τον τελευταίο καιρό πολλά κρούσματα κορονοϊού, με την συντριπτική πλειοψηφία τους να βρίσκεται στον δήμο Αλεξανδρούπολης, αλλά δεν υπάρχει δυστυχώς περιοχή του νομού που να μην έχουν παρουσιαστεί επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Χθες και σε μια ημέρα που ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ρεκόρ θανάτων και συγκεκριμένα για πρώτη φορά καταγράφηκε στην χώρα μας τριψήφιος αριθμός θυμάτων σε ένα 24ωρο με 108 άτομα που κατέληξαν νοσηλευόμενοι και με κορονοϊό, ο νομός Έβρου παρουσίασε μείωση σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες και συγκεκριμένα 27 επιβεβαιωμένα κρούσματα επί συνόλου 2311 σε όλη την χώρα. Έτσι… κατρακύλησε στην προτελευταία θέση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας κα Θράκης, αφού πρώτος σε κρούσματα ήταν ο νομός Ξάνθης με 93 (ίσως επειδή κινητά συνεργεία έκαναν τεστ στον δρόμο, δεύτερη η Δράμα με 55, ακολούθησε η Καβάλα με 29 και τελευταία η Ροδόπη με 15 κρούσματα.

Να επισημάνουμε εδώ ότι σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, αρκετά επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 καταγράφηκαν σε πολύ γνωστή εταιρεία της Αλεξανδρούπολης, όχι μόνο μεταξύ των εργαζομένων, αλλά και σε στελέχη της και ιδιοκτήτες. Μάλιστα κάποιοι εξ αυτών είτε νοσηλεύθηκαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσκομείο Αλεξανδρούπολης και πήραν ευτυχώς εξιτήριο, είτε εξακολουθούν να παραμένουν για νοσηλεία επειδή δεν έχουν ξεπεράσει την ασθένεια. Για τον λόγο αυτό και προκειμένου να αποφευχθεί μεγαλύτερη διάδοση, τα γραφεία της εταιρείας έχουν κλείσει και μόνο ο εργοστασιακός χώρος λειτουργεί, αλλά και αυτός με όλα τα μέτρα αποφυγής διάδοσης του κορονοϊού.

Καμιά περαιτέρω ενημέρωση για το μοναστήρι της Μάκρης,
μόνο μια ηλικιωμένη νοσηλεύεται απ’ το Ιωακείμειο Γηροκομείο

Όσον αφορά τα δυο ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, το Ιωακείμειο Γηροκομείο και τον “Άγιο Κυπριανό”, μόνο μια ηλικιωμένη τρόφιμος από το πρώτο νοσηλεύεται στην Μονάδα Covid-19 του Π.Γ.Ν.Αλεξανδρούπολης, ενώ οι άλλοι 35 που είχαν εντοπιστεί θετικοί, παραμένουν ασυμπτωματικοί. Αυτό τουλάχιστον ανέφερε η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση, όπου τονίζονται τα εξής:“Η Ιερά Μητρόπολις Αλεξανδρουπόλεως, συνεχίζοντας την ενημέρωση της τοπικής μας κοινωνίας, περί των Ιδρυμάτων μας, γνωστοποιεί ότι:Στο Σταυρίδειο Ίδρυμα χρονίως πασχόντων «Ο Άγιος Κυπριανός» οι τρόφιμοι και οι υπάλληλοί μας είναι σε πολύ καλή κατάσταση χωρίς να υπάρχει εντός του Ιδρύματος λοιμωξιογόνος εστία.Το Ιωακείμειο Γηροκομείο ήδη βρισκόμαστε στην 12η μέρα από την εμφάνιση θετικών κρουσμάτων. Η κατάσταση εντός του Γηροκομείου είναι καλή και οι ασθενούντες τρόφιμοι είναι ασυμπτωματικοί.Αναμένουμε τα αποτελέσματα από το χθεσινό τεστ του ΕΟΔΥ που έγινε σε όλους τους τροφίμους και προσωπικό. Στο Νοσοκομείο μας νοσηλεύεται με ήπια συμπτώματα στην μονάδα Covid-19 μία τρόφιμος και η κατάστασή της είναι σταθερή.Βρισκόμαστε καθημερινά σε επικοινωνία με τις αρμόδιες ιατρικές υπηρεσίες και τηρούμε απαρέγκλιτα το ιατρικό πρωτόκολλο”.

Δεν υπάρχει όμως η παραμικρή αναφορά στην Ιερά Μονή Παναγίας του Έβρου στην Μάκρη, όπου ξαφνικά ανακοινώθηκε μόνο για μια ημέρα ο θάνατος μιας μοναχής από κορονοϊό και ότι υπάρχουν και άλλα επιβεβαιωμένα κρούσματα. Όπως έγραψε το Evros-news.gr, πάνω από 20 μοναχές είχε επιβεβαιωθεί ότι είναι θετικές στον κορονοίό και προφανώς επειδή στο μοναστήρι υπάρχουν και κάποιες που έχουν κάνει σπουδές Ιατρικής (πάνω από 5 μοναχές), καταβάλλεται προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η κατάσταση εκ των έσω. Ελπίζουμε φυσικά όλα να εξελιχθούν ομαλά και να μην έχουμε άλλον θάνατο, όπως ο πρόσφατος στην συγκεκριμένη Μονή.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/