Super League: Πρώην του Πανθρακικού ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ του Παναθηναϊκού σε ντέρμπι αιωνίων!

Άρωμα… Θράκης έχει το τελευταίο γκολ Έλληνα ποδοσφαιριστή από πλευράς Παναθηναϊκού σε αγώνα κόντρα στον αιώνιο αντίπαλο, Ολυμπιακό.

Πιο συγκεκριμένα, ο τελευταίος Έλληνας σκόρερ του «Τριφυλλιού» σε ντέρμπι αιωνίων είναι ένας πρώην παίκτης του Πανθρακικού, την εποχή που εκείνος βρισκόταν στην Α’ Εθνική. Πρόκειται για τον Δημήτρη Παπαδόπουλο, ο οποίος τη σεζόν 2006/07 νίκησε με πλασέ τον Αντώνη Νικοπολίδη και στο 89ο λεπτό «πάγωσε» το «Γεώργιος Καραϊσκάκης», δίνοντας μία μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό.

Για την ιστορία, από εκείνη τη σεζόν μέχρι σήμερα σε 14 αναμετρήσεις των αιωνίων, οι Πράσινοι κέρδισαν ξανά, σκόραραν αλλά όχι με Έλληνα ποδοσφαιριστή.

Όσον αφορά το περάσμα του Παπαδόπουλου από τον Πανθρακικό, αυτό έγινε τη σεζόν 2012/13, με την απόκτησή του να αποδεικνύεται μία εξαιρετική κίνηση από την ομάδα της Κομοτηνής. Συγκεκριμένα, σε 29 συμμετόχες (25 για το πρωτάθλημα και 4 για το κύπελλο), πέτυχε 12 τέρματα και μοίρασε 2 ασίστ.

Αναμφίβολα η κορυφαία στιγμή της καριέρας του με την φανέλα του Πανθρακικού ήταν το τέρμα με το οποίο πλήγωσε την ομάδα που δοξάστηκε, δίνοντας μία μεγάλη νίκη για την ομάδα της Θράκης στην Κομοτηνή επί ενός τόσο μεγάλου αντιπάλου όπως ο Παναθηναϊκός (1-0). Τους «Πράσινους» της Αθήνας τους πλήγωσε και στο ΟΑΚΑ, στον δεύτερο γύρο της Super League, σημειώνοντας στο 90ο λεπτό το 1-1, στερώντας τη νική στους γηπεδούχους που είχαν προηγηθεί με τον Τοτσέ. Εκπληκτική επίσης ήταν και η εμφάνιση του κόντρα στον Άρη στην Κομοτηνή, όπου σημείωσε 2 τέρματα και έδωσε μία ασίστ στο επιβλητικό 4-0 των Θρακιωτών.