Πέθαναν από κορονοϊό μέσα σε λίγες ώρες δύο γυναίκες από την Αλεξανδρούπολη

Δύο ηλικιωμένες γυναίκες από τον Έβρο οι οποίες νοσηλεύονταν και με κορονοϊό, πέθαναν το τελευταίο 24ωρο στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ Ορεστιάδας και το ρεπορτάζ της Όλγας Ορφανίδου, πρόκειται για μια γυναίκα 77 ετών από την Αλεξανδρούπολη που είχε μπει στο νοσοκομείο αναφοράς της Αλεξανδρούπολης στις 17 Νοεμβρίου. Η γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα ,ωστόσο νοσηλευόταν στην μονάδα covid, όπου και κατέληξε.

Επίσης και μια 83χρονη από τις Φέρες (Αλεξανδρούπολη) η οποία μπήκε στο νοσοκομείο στις 11 Νοεμβρίου και νοσηλευόταν στη μονάδα Covid. H άτυχη γυναίκα έπασχε από υποκείμενα νοσήματα. Μάλιστα για την ταφή της σε ειδικό χώρο των νεκροταφείων στις Φέρες, όπως προβλέπει η νομοθεσία, συγκλήθηκε για σήμερα το μεσημέρι Έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Αλεξανδρούπολης δια περιφοράς με θέμα:

Τροποποίηση του Κανονισμού Λειτουργίας των Δημοτικών Κοιμητηρίων  του  Δήμου  Αλεξανδρούπολης(Εισηγ. κ. Δαστερίδης Ηλ.). Το παραπάνω θέμα, συζητείται,εκτάκτως, διότι, προέκυψε ανάγκη ταφής δημότη της Δημοτικής Ενότητας Φερών, που απεβίωσε από covid-19, όπως αναφέρεται στην πρόσκληση.

Πενήντα έξι (56) είναι οι θάνατοι ασθενούς με κορωνοϊό που καταγράφονται στο νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.Σήμερα στο νοσοκομείο νοσηλεύονται 87 ασθενείς με κορωνοϊό, εκ των οποίων οι 72 στις Μονάδες Covid-19, 11 στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και 4 στη Μονάδα Ειδικών Λοιμώξεων.

Πηγή: https://www.evros-news.gr/