Παραμένουν χωρίς άδεια από την ΕΕΑ Δόξα Δράμας και Παναχαϊκή ενώ έληξε πλέον η θητεία των μελών της

Από τα μεσάνυχτα της περασμένης Δευτέρας έληξε η θητεία των μελών της ΕΕΑ, ωστόσο παρά τα αντιθέτως λεγόμενα, εκείνη την ημέρα δεν υπήρξε καμία συνεδρίαση ώστε να εξετάσει τα αιτήματα των ΠΑΕ Δόξας Δράμας και Παναχαϊκής που εκκρεμούν για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα.

Αφού δεν συνέβη κάτι τέτοιο τότε, δύσκολα θα συμβεί εντός του Νοεμβρίου. Μπορεί ο Λευτέρης Αυγενάκης να προανήγγειλε τροπολογία για την παράταση της θητείας των μελών της ΕΕΑ μέχρι το τέλος Μαρτίου, ωστόσο μέχρι να ψηφιστεί, να δημοσιευθεί στο ΦΕΚ και να σταλεί αυτό το ΦΕΚ στους αρμοδίους, απαιτείται τουλάχιστον χρόνος ιας εβδομάδας.

Αυτός ήταν ο λόγος που συνεδρίαση η ΕΕΑ δεν είχε την εβδομάδα που πέρασε και όλα δείχνουν ότι δεν θα έχει ούτε την προσεχή εβδομάδα. Συνεπώς οι όποιες αποφάσεις παραπέμπτονται από αρχες Δεκέμβρη, κάτι που όμως σε απλά ελληνικά σημαίνει ότι ακόμα και να εκλείψει το θέμα με τον κορονοϊό, το πρωτάθλημα δεν θα μπορεί να ξεκινήσει νωρίτερα (εκτός και αν γίνει με 10 αντί για 12 ομάδες).

Φυσικά το θέμα δεν αφορά άμεσα την Ξάνθη, που καθάρισε σχετικά νωρίς και χωρίς να αντιμετωπίσει πρόβλημα την μπουγάδα με αποτέλεσμα μάλιστα να υπάρχει γενικευμένη αίσθηση για έμμεση κολοτούμπα της Επιτροπής στην υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας, αλλά την αφορά έμμεσα, αφού εν πολλοίς θα ορίσει τις τύχες δύο αντιπάλων της αλλά ενδεχομένως να επηρεάσει και την έναρξη του πρωταθλήματος, όταν καταστεί από πλευράς κορονοϊού εφικτή.

Από εκεί και πέρα, αξίζει να σημειωθεί ότι εκκρεμούν από την ΕΕΑ και τα πιστοποιητικά συμμετοχής των ομάδων της Football League – κάτι που οδηγεί στο ασφαλές συμπέρασμα ότι πιθανότατα θα είναι διαφορετική η τύχη της έναρξης του συγκεκριμένου πρωταθλήματος από αυτό της Super League 2.