Νέα στοιχεία για την δεύτερη απαγωγή Ομπόντο και οι σκέψεις του να φύγει από τη Νιγηρία

Σοβαρά σκέφτεται πλέον να φύγει από την πατρίδα του τη Νιγηρία ο Κρίστραιαν Ομπόντο, καθώς δεν αισθάνεται πλέον ασφαλής μετά και την δεύτερη απαγωγή στην οποία υπήρξε θύμα την περασμένη Κυριακή.

Η προηγούμενη ήταν πριν οκτώ χρόνια. Ωστόσο όσο περνούν οι μέρες και γίνονται περισσότερες δηλώσεις, φαίνεται να αλλάζουν κάπως τα δεδομένα της δεύτερης απαγωγής.

Για παράδειγμα, ξέραμε ότι ο πρώην παίκτης των Ξάνθης και Απόλλωνα Σμύρνης κατάφερε ο ίδιος να ξεφύγει από τους απαγωγείς του. Αλλες πληροφορίες όμως αναφέρουν ότι αφέθηκε ελεύθερος μετά τη μαρτυρική εμπειρία του.

Ο 36χρονος παλαίμαχος μέσος, ο οποίος αγωνίστηκε στην Ξάνθη τη σεζόν 2014-2015, φέρεται τελικά να πιάστηκε όμηρος από τρεις δράστες το βράδυ της Κυριακής φερόμενος ως μέλος πλούσιας οικογένειας πετρελαϊκών πόρων (αιτία πίσω από την οποία κρύβονται συχνά οι απαγωγές στη χώρα).

Σύμφωνα με τα νεώτερα ρεπορτάζ, χρειάστηκε να παραμείνει για τέσσερις ώρες κλειδωμένος στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου του, προτού τον αφήσουν ελεύθερο μερικές ώρες αργότερα, καθώς συνειδητοποίησαν ότι δεν ήταν ο άνθρωποις που έψαχναν.

«Με πήγαν υπό την απειλή όπλου σε διυλιστήρια κοντά στο σπίτι μου, με δεμένα τα μάτια και στο πίσω κάθισμα του ίδιου μου του αυτοκινήτου. Άρχισαν να με γρονθοκοπούν κι ένας από αυτούς με απείλησε ότι θα με πυροβολήσει στο κεφάλι αν δεν παραμείνω ήρεμος και σιωπηλός. Σε εκείνο το σημείο τους εξήγησα ποιος είμαι και πιθανώς όχι εκείνος που έψαχναν. Ένας αναγνώρισε το όνομά μου ότι πρόκειται για ποδοσφαιριστή, τότε κατάλαβα ότι με μάζεψαν τυχαία και δεν ήμουν ο στόχος τους. Ήταν πολύ τραυματική εμπειρία διότι δεν ήταν ξεκάθαρα τα κίνητρα και το να υφίστασαι δεύτερη απαγωγή είναι πολύ σκληρό», ήταν οι νεώτερες δηλώσεις του Ομπόντο.

Παράλληλα, σε πλειάδα μέσων ενημέρωσης της Νιγηριας ο Ομπόντο εμφανίζεται να ανησυχεί πλεον ξεκάθαρα για την ασφάλειά του και να σκέφτεται σοβαρά να φύγει από την πατρίδα του και να επιστρέψει στην Ευρώπη