ΕΠΣ Έβρου: Με 15χρονους επιχειρεί το πείραμα της ριζικής ανανέωσης η Οινόη

Η Ένωση Οινόης παρέμεινε στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ Έβρου, παρά το γεγονός την προηγούμενη σεζόν που διεκόπη ήταν την τελευταία θέση της βαθμολογίας την στιγμή της διακοπής.

Πήρε το δώρο της παραμονής αλλά φρόντισε να φτιάξει μια άκρως νεανική ομάδα στην οποία οι άνθρωποί της τονίζουν ότι δεν είναι αυτοσκοπος η νίκη αλλά η προώθηση νέων παιδιών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις τρεις πρώτες αγωνιστικές του φετινού πρωταθλήματος, η Ενωση Οινόης πέτυχε στην τρίτη αγωνιστική μια νίκη και μάλιστα εμφατική με σκορ 3-1 μέσα στην έδρα του Ατρομήτου Ασπρονερίου.

Το σημαντικό όμως, που για πολλούς πέρασε στα ψιλά, είναι ότι στον συγκεκριμένο νικηφόρο αγώνα η Ενωση Οινόης αγωνίστηκε με πέντε ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονταν από την ακαδημία της και ήταν μόλις 15 ετών.

Στην ομάδα της Ορεστιάδας πιστεύουν ότι το δώρο της παρουσίας της ομάδας στην Α’ ΕΠΣ Έβρου, εφόσον φυσικά το πρωτάθλημα συνεχιστεί, οφείλει να συνδυάζεται με την προώθηση μικρών παιδιών στην πρώτη ομάδα και θα συνεχίσουν σε αυτό το μοτίβο.

Στην φωτογραφία αρχείου οι πανηγυρισμοί από την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας την σεζόν 2018-2019.