Ανατροπή δεδομένων! Από 1η Δεκέμβρη οι προπονήσεις και από μέσα Δεκέμβρη οι αγώνες για Ξάνθη

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης, μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ και εκ των επικεφαλής στην Επιτροπή Διοργανώσεων, επιβεβαίωσε τις πληροφορίες που μεταδόθηκαν από την Πέμπτη στο ThrakiSportS σχετικά με τη νέα μορφή του Κυπέλλου Ελλάδας αλλά έδωσε και άλλες ειδήσεις που ανατρέπουν όσα ξέραμε για την αναμενόμενη έναρξη προπονήσεων και αγώνων στην Super League 2 όπου μετέχει η Ξάνθη.

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό Σπορ FM Πάτρας. Σε αυτές, επισήμανε ότι στόχος είναι να επιτραπούν από 1η Δεκεμβρίου οι ομαδικές προπονήσεις στις ομάδες της SL2, ώστε στις 15 του ίδιου μήνα να ξεκινήσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους. Εάν αυτό δεν γίνει; Τότε θα εξεταστούν όλα τα σενάρια.

Ο Διακοφώτης δήλωσε ακόμα ότι είναι πιθανή η τροποποίηση της προκήρυξης της SL2, κάτι που λογικά θα σημάνει «ψαλίδι» στο τηλεοπτικό συμβόλαιο. Υπενθυμίζεται ότι σύμβαση δεν έχει υπογραφεί ακόμα, γιατί το συμβούλιο θεώρησε ότι θα πετύχει καλύτερη συμφωνία από τα 2,8+1,2 εκατ. ευρώ. Εάν, όμως δεν υπάρξουν πλέι οφ και πλέι άουτ, τότε η πρόταση θα πάει προς τα… κάτω και όχι προς τα πάνω.

Μεταξύ άλλων το μέλος της ΕΕ της ΕΠΟ δήλωσε στον Σπορ Fm Πάτρας, σε απόδοση από την ιστοσελίδα Football League News:

«Εκφράστηκαν απόψεις. Υπάρχουν σκέψεις, όχι αποφάσεις. Θα γίνει προσπάθεια από όλους, ίσως και μία παράσταση στην επιτροπή που αποφασίζει για τα μέτρα. Να καταλάβουν ότι υπάρχει πρόβλημα με τη Super League 2. Η 23η Μαΐου είναι η τελευταία ημέρα για τα μπαράζ. Να δώσουν εγγυήσεις από τη Super League 2, ώστε να ανάψει το πράσινο φως για προπονήσεις την 1η Δεκεμβρίου και στις 15/12 να μπουν στο πρωτάθλημα και το Κύπελλο.

Όλα αυτά με γνώμονα ότι δεν θα άρουν τα μέτρα και μετά την 1η Δεκεμβρίου, να παίξουν ποδόσφαιρο και οι υπόλοιπες κατηγορίες. Οι ημερομηνίες περιορίζονται με τις αναβολές στη Super League 1. Πιστεύω ότι θα πάρουμε τη συγκατάθεση της επιτροπής για να κάνουμε το Κύπελλο και με ομάδες της Super League 2. Υπάρχουν 10 διαθέσιμες ημερομηνίες από τις 15 Δεκεμβρίου. Θα υπάρχουν περιορισμένες φάσεις. Αν επιτραπεί άμεσα και μπορέσουμε να βάλουμε όλες τις ομάδες, θα το κάνουμε. Αν όχι, τότε θα πάμε σε plan B, C. Θα περιμένουμε απαντήσεις από τους ειδικούς και θα έχουμε ξανά νέα συνάντηση.

Ο στόχος είναι να μπορέσουν οι ομάδες της Super League 2 να ξεκινήσουν προπονήσεις 1/12 και εννοείται της Football League. Αν όχι, θα δούμε τι άλλο σενάριο μπορεί να υπάρξει. Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος έχει πει ότι μπορεί να γίνει τροποποίηση της προκήρυξης και να μη γίνουν πλέι οφ και πλέι άουτ. Αν το δεχτούν οι αρμόδιοι, τότε θα παίξουν και οι ομάδες της Football League.

Εάν ξεκινήσει στις 15 Δεκεμβρίου θα προλάβει η Super League 2. Θα το δουν και οι ίδιοι κάτα πόσο μπορούν να αντέξουν τις εμβόλιμες ή αν πρέπει να τροποποιήσουν την προκήρυξη. Απάντηση δεν έχει δοθεί, γιατί δεν επιτρέπεται στη Super League 2 να ξεκινήσει. Όταν κάνουν παράσταση, θα δοθούν απαντήσεις και θα βγουν συμπεράσματα.

Φταίμε κι εμείς όλοι. Όταν ξεκινά η Γ’ Εθνική και βλέπεις παρά την απαγόρευση οπαδούς να δημιουργούν επεισόδια, να πετάνε κροτίδες, δεν φταίμε κι εμείς; Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οφείλουν να τηρήσουν τα μέτρα για να μην την πληρώνουν όλοι για λίγους».