«Δεν είχε να κάνει μόνο με τον κορονοϊό η μη έναρξη των πρωταθλημάτων» εκτιμά ο Δερμιτζάκης

Συνέντευξη σε τοπικό αθλητικό μέσο της Βέροιας παραχώρησε ο προπονητής της ποδοσφαιρικής ομάδας της πόλης και πρώην τεχνικός του Πανθρακικού και του ΠΑΟΚ Παύλος Δερμιτζάκης, εκφράζοντας μεταξύ άλλων τις θέσεις του για την κατάσταση που επικρατεί στον χώρο των μικρότερων επαγγελματικών κατηγοριών.

Αποσπασματικά, ένα μέρος των δηλώσεων του έμπειρου Καβαλιώτη προπονητή στην εφημερίδα «Κερκίδα», αρχικά απαντώντας σε ερώτηση για τον προβληματισμό που του προκαλεί η αδράνεια που υπάρχει στην Football League σε σύγκριση με την Super League 2 όπου υπάρχει μια κινητοποίηση για την έναρξη του πρωταθλήματος: «Αυτό που με ανησυχούσε το καλοκαίρι, σίγουρα ήταν η μη έναρξη των υπόλοιπων πρωταθλημάτων πλην της SL1. Και αυτό δεν είχε να κάνει μόνο με τον κορωνοϊό αλλά και με την δυσλειτουργία που είχαν και έχουν αυτοί που ορίζουν τις τύχες του ποδοσφαίρου μας».

Έπειτα, έδωσε την δική του εκτίμηση αναφορικά με πιθανή έναρξη του πρωταθλήματος της FL, αναφέροντας τα εξής: «Εγώ κατ’ αρχάς, ως επαγγελματίας στον χώρο επί 34 χρόνια, είτε σαν παίκτης είτε σαν προπονητής, οραματίζομαι ένα ποδόσφαιρο πολύ διαφορετικό από αυτό που είναι αυτή τη στιγμή και σίγουρα δεν είμαι ο μόνος, αλλά και όλοι οι επαγγελματίες που ζουν από αυτό. Υπάρχουν πολλές ιστορικές ομάδες που εκπροσωπούν νομούς και πόλεις και πιστεύω ότι θα είναι ένα πρωτάθλημα ανταγωνιστικό, με μεγάλο ενδιαφέρον, ένα πρωτάθλημα το οποίο εύχομαι να μπορεί ο κόσμος να το παρακολουθήσει, όπως έγινε και πέρσι. Πιστεύω να περιοριστούν τα κρούσματα και οι θάνατοι στην χώρα μας και το πρωτάθλημα της FL, όπως και τα άλλα, να ξεκινήσει στην αρχή της νέας χρονιάς».

Σε ερώτηση για το τι θα έλεγε σε περίπτωση που βρισκόταν μπροστά στην Επιτροπή Λοιμωξιολόγων, τόνισε χαρακτηριστικά: «Σέβομαι τις αποφάσεις των αρμόδιων γιατρών και ξέρω ότι αυτές παίρνονται με γνώμονα την υγεία των ανθρώπων. Όμως επειδή μιλάμε για επαγγελματικό ποδόσφαιρο και οι ομάδες είναι άκρως επαγγελματικές, τους καλώ -αν έχω αυτό το δικαίωμα- να ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα, γιατί όσοι εμπλέκονται με ομάδες των κατηγοριών της SL2 και FL είναι εδώ και 9 μήνες σε απραξία και είμαι σίγουρος ότι μπορούν να τηρήσουν το υγειονομικό πρωτόκολλο. Γιατί λοιπόν να μην ξεκινήσουν αυτά τα πρωταθλήματα;».