Βαρύ… φθινόπωρο στην Εθνική Ομάδα με τον Σιώπη να βλέπει από τον πάγκο τον αποκλεισμό από τη Σλοβενία

Βαρύ φθινόπωρο για την Εθνική Ομάδα! Δεν είναι χειμώνας, αφού υπάρχουν και χειρότερα (η τέταρτη κατηγορία), αλλά δυστυχώς χωρίς το ειδικό βάρος του παρελθόντος, η Ελλάδα με τον Εβρίτη Μανώλη Σιώπη να μετέχει στην αποστολή αλλά να μένει στον πάγκο, κόλησε στο 0-0 με την Σλοβενία.

Αυτή ηταν η δευτερη λευκή ισοπαλία με τη συγκεκριμένη ομάδα και εξαιτίας του αυτοκτονικού 0-0 με το Κόσοβο πριν ένα μήνα, η Ελλάδα δεν προβιβάζεται στην Β’ Κατηγορία του Nations League. Παραμένει στην Γ’ Εθνική της Ευρώπης και βλέπει ταυτόχρονα να μειώνονται στο ελάχιστο οι ελπίδες για πρόκριση στο Μουντιάλ του Κατάρ, αφού χαθηκε μια μεγάλη ευκαιρία να εξασφαλίσει έστω θέση στα μπαράζ μέσω αυτής της διοργάνωσης.

Μέχρι το πεντάλεπτο είχε δυο καλές στιγμές με τους Μπακασέτα και Λημνιό (ωραία ενέργεια και σπάσιμο της μπάλας από τον Γιακουμάκη), στο 14′ η κεφαλιά του Γιακουμάκη από καλή θέση κατέληξε κόρνερ για να έρθει η μεγαλύτερη ευκαιρία στο ημίωρο, όταν ο Τσιμίκας σέντραρε από τα αριστερά, ο Φορτούνης έπιασε σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, αλλά η μπάλα απομακρύνθηκε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος, με τη λευκή ισοπαλία να μην αλλάζει μέχρι το φινάλε του 45λεπτου. Ο Βλαχοδήμος ήταν περισσότερο σε ρόλο θεατή στο πρώτό μισό του αγώνα.

Ο Παυλίδης μπήκε αντί του Γιακουμάκη στο ξεκίνημα του β’ μέρους, με την Εθνική μας όμως να μην έχει την ίδια εικόνα όπως στο ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου. Ένα σουτ του Ζέκα έξω από την περιοχή στο 57′ δεν μπορούσε να ανησυχήσει τον Όμπλακ, με τους διεθνείς να αδυνατούν να προσεγγίσουν με αξιώσεις τα σλοβένικα γκολπόστ. Οι φιλοξενούμενοι όσο κυλούσαν τα λεπτά, τόσο κοιτούσαν περισσότερο τα μετόπισθεν, αφού το μηδέν πίσω θα τους εξασφάλιζε την πρώτη θέση.

Όποτε χρειάστηκε βέβαια η Σλοβενία βοήθεια, ο Όμπλακ ήταν εκεί. Η πολύ καλή ευκαιρία ήρθε στο 70′, όταν ο Μπακασέτας εξαπέλυσε κεραυνό με το αριστερό έξω από την περιοχή, αλλά ο γκολκίπερ της Ατλέτικο απέδειξε γιατί έχει ρήτρα πάνω από 100 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας σπουδαία επέμβαση. Στο 84′ έκανε νέα τρομερή απόκρουση σε ψαλιδάκι του Παυλίδη, με τη μπάλα να βρίσκει και το οριζόντιο δοκάρι. Σε όλες τις άλλες στιγμές που χρειάστηκε, ήταν σταθερός και κράτησε ανέπαφη την εστία του, δίνοντας στην ομάδα του την πολυπόθητη πρωτιά. Η Ελλάδα τέλειωσε με 10 παίχτες μετά την αποβολή με απευθείας κόκκινη του Χατζηδικάκου, αφού στα τελευταία λεπτά Εθνική είχε ανέβει όλη μπροστά.