Ο Βασίλης Τοροσίδης σκόρερ του τελευταίου χρονικά τέρματος της Εθνικής επί της Σλοβενίας

Η Εθνική Ομάδα φιλοξενεί την Σλοβενία στην Ριζούπολη και θέλει μόνο τη νίκη για να κατακτήσει την πρώτη θέση και να προβιβαστεί στην δεύτερη κατηγορία του Nations League.

Ο αγώνας διεξάγεται βράδυ 18ης Νοεμβρίου, στην επέτειο δύο ετών από τον αγώνα Ελλάδας – Εσθονίας, στον οποίο ο Βασίλης Τοροσίδης συμπλήρωσε 100 συμμετοχές με την Εθνική Ομάδα (έμελε τελικά να κάνει άλλη μία, πριν ουσιαστικά εκδιωχθεί από την Εθνική και φέτος κρεμάσει τα παπούτσια του).

Ο Ξανθιώτης αμυντικός πέτυχε στην διάρκεια της δεκαετίας και κάτι που αγωνίστηκε με την φανέλα με το εθνόσημο συνολικά 10 τέρματα. Ενα από αυτά μάλιστα ήταν απέναντι στην Σλοβενία, δηλαδή την σημερινή αντίπαλο της Εθνικής Ομάδας. Μάλιστα, αυτό είναι το τελευταίο γκολ της Ελλάδας απέναντι στην Σλοβενία, καθώς έκτοτε ουδείς Έλληνας έχει καταφέρει να σκοράρει απέναντί τους.

Για την ακρίβεια, το τελευταίο ελληνικό γκολ επί της Σλοβενίας το σηµείωσε ο Βασίλης Τοροσίδης στις 26 Μαΐου του 2012 με τις δυο ομάδες να αναδεικνύονται τότε ισόπαλες με σκορ 1-1. Μάλιστα, εκείνος ήταν ο µοναδικός φιλικός αγώνας µεταξύ των δύο οµάδων, ο οποίος διεξήχθη στην Αυστρία πριν από την τελική φάση του τότε Ευρωπαϊκού Πρωταθλήµατος.