Ο πρώην προπονητής του Ορέστη Ορεστιάδας Γιώργος Βαζάκας για το «αδιέξοδο» στο ποδόσφαιρο

O Γιώργος Βαζάκας, από τους προπονητές με τις περισσότερες παρουσίες στους πάγκους αρκετών ομάδων μεταξύ των οποίων και ο Ορέστης Ορεστιάδας, μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό.

Συγκεκριμένα μίλησε στον Yellow Radio της Θεσσαλονίκης για την κατάσταση στο ποδόσφαιρο, αλλά και τον Άρη.

Αρχικά μίλησε για τα προβλήματα τις δεύτερης και της τρίτης κατηγορίας και είπε: «Είναι τραγωδία αυτό που ζούμε. Δεν μπορείς να προγραμματίσεις τίποτα, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα και στο τέλος δεν βλέπεις και φως. Όλα όσα έγιναν φέτος είναι πρωτόγνωρα.
Αφού σταματήσαμε τα πρωταθλήματα στις 13/3 υπήρχε ο χρόνος για να δημιουργηθούν προϋποθέσεις για να αντιμετωπίσουμε το νέο κύμα που θα ερχόταν. Σήμερα κοιτάμε τι θα γίνει, αλλά δεν βλέπαμε γιατί φτάσαμε σε αυτό το σημείο. Η Super League 1 παίζει κανονικά. Όταν ετοιμαζόταν για την Super League δεν έβλεπαν τι προβλήματα υπάρχουν; Δεν σκέφτηκαν τις υπόλοιπες κατηγορίες;
Το ξέρανε το πρόβλημα από τότε. Και επειδή έχω μάθει να λέω τα πράγματα όπως είναι, τις ευθύνες πρέπει να τις πάρουν αυτοί που οδήγησαν σε αδιέξοδο το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Το ποδόσφαιρο αν το αφήσεις θα σε αφήσει. Έχουμε φτάσει τώρα σε ένα αδιέξοδο».

Αναφερόμενος για το Κύπελλο Ελλάδας ανέφερε: «Διαβάζω ότι θα παίξουν μόνο οι ομάδες της Super League. Δεν καταλαβαίνω πως γίνεται αυτό. Όλες οι ομάδες έχουν πληρώσει το παράβολο της συμμετοχής».

Για το τι θα έλεγε στον Λευτέρη Αυγενάκη, απάντησε: «Θα του έλεγα ότι είναι υπουργός και αντιπροσωπεύει όλο τον Ελληνικό λαό, δεν γίνεται να εξυπηρετεί συμφέροντα. Το ποδόσφαιρο είναι για όλους. Κάθε ομάδα πρέπει να έχει την ίδια μεταχείριση. Πρέπει να πάρει αποφάσεις, αλλιώς θα είναι ένας υπουργός που θα μείνει απαρατήρητος».

Τέλος, σε ερώτηση για τον αν ήταν σωστή κίνηση η πρόσληψη του Μάντζιου στον πρωτοπόρο Αρη, σχολίασε: «Πάντοτε είμαι υπέρ των Ελλήνων. Γιατί και οι ξένοι που έρχονται δεν έχουν το βιογραφικό. Εκτός από τον Κούπερ οι άλλοι που ερχόταν στον Άρη δεν ήταν κάτι το εξαιρετικό. Ο Άρης αυτήν την στιγμή έχει παίκτες με ποιότητα, παίκτες που μπορούν να πάνε για κάτι πιο ψηλό. Είναι ευκαιρία του Μάντζιου να πάει πιο ψηλά».